banner101

Denizli'deki aile hekimleri: Hakkımızı helâl etmiyoruz

Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Başkanı Dr. Abdi Canan, görevlerini lâyıkıyla yapamaz hale getirenlere haklarını helâl etmediklerini söyledi.

Denizli'deki aile hekimleri: Hakkımızı helâl etmiyoruz
Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Başkanı Dr. Abdi Canan, görevlerini lâyıkıyla yapamaz hale getirenlere haklarını helâl etmediklerini söyledi. Canan, yaptığı yazılı açıklamada sağlık çalışanları olarak geleceklerinden kaygılı olduklarını belirterek, “Görev kargaşası yaşamaktan, ceza puanları hesabı yapmaktan hasta dinleyemez hale gelindi. Angaryalarla uğraşmaktan, hastalarımızın yüzüne bakamaz hale geldik. Gelecek kaygısı yaşamaktan, özlük haklarımızın gerilemesinden, iş güvencesinden mahrum bırakılmaktan, iş yükünden ve alanımız olmadığı halde işler yüklemelerinden dolayı tükenmişliğe doğru gidiyoruz. Pek yakında hastalarımıza karşı hekimlik mesleğimizi uygulayamaz hale geleceğimiz ortada.” dedi.

DAHED Başkanı Canan, aile sağlığı merkezlerinin, kira ve elektriğin yanında doğalgaz, kömür, jeneratör, temizlik malzemeleri, telefonlar, hizmetli ve çalışan bedelleri, her türlü tıbbi malzemeler ve sahaya çıkılan araçların giderlerinin kendileri tarafından ödendiğini vurguladı. Ücretlerinin çıkarılan yönetmeliklerle sürekli düştüğünü savunan Dr. Canan, "Bizlerin de bir ailesi olduğunun, gelecek kaygısı yaşayan bir sağlık çalışanı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu şekilde toplum sağlığını iyileştirmeye yönelik nasıl çalışma yürütebileceğimizin kaygısını yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0