Deniz Harp Okulu’nda mezuniyet Heyecanı!

Deniz Harp Okulu'nda 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, devletin zirvesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Deniz Harp Okulu’nda mezuniyet Heyecanı!
banner98
Deniz Harp Okulu'nda 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, devletin zirvesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Deniz Harp Okulu'nda 240. Dönem Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve kuvvet komutanlarının katılımıyla yapıldı.

Tuzla’da bulunan Deniz Harp Okulu’nda düzenlenen törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, denizci üniformalı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ile diğer davetliler şeref tribününde yerlerini aldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün askeri törenle karşılanmasının ardından diploma ve sancak devir-teslim töreni başladı. Öğrenci Alayı ile Alay Sancağı'nın yerini alması ve Alay Komutanı tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e takdim edilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel yaptığı konuşmada, bu yıl 4'ü bayan 175 Türk, 2’si Kazakistan, biri Ürdün ve biri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden olmak üzere 179 deniz teğmeninin donanma saflarına katıldığını belirtti. Tümamiral Özel, Deniz Harp Okulu’nun Türk donanmasına her zaman ve her şartta liderlik yapabilecek, Türk milletinin güvenine layık deniz subayları yetiştirdiğini söyledi.

Tümamiral Özel, Deniz Harp Okulu'nun, çağdaş eğitim sistemi ve modern imkânlarıyla dünyanın önemli askeri eğitim kurumlarından biri olduğunu kaydetti. Özel, konuşmasında genç teğmenlere hitaben ise şunları söyledi: "Sizler, Türk bahriyesinin geleneklerini ve denizciliği iyi seviyede öğrenmiş, Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin değerlerini içtenlikle benimsemiş, sorumluluklarının bilincinde, sadece bugünün değil yarının da sorumluluğunu üzerinde hisseden bahriyemizin en genç subayları olacaksınız.”

Mezunlar adına konuşan devre birincisi Deniz Teğmen Erhan Erden de Deniz Harp Okulu'ndaki eğitim sürecini tamamladıkları günde, mezun olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Teğmen Erden, “Deniz Kuvvetlerinin geleceğinin teminatı olan bizler, bilgi ve becerilerimizi durmaksızın geliştirmeyi ve büyük önder Atatürk’ün ilkelerini kalplerimizin derinliklerinde yaşatarak başarılı olmayı hedefimiz olarak kabul ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından devre birincisi Teğmen Erhan Erden tarafından denizcilere has usul ve deyimlerle 240. yıl baklası denize verildi. Gemilerin demirlemesinde kullanılan, gemi demirinin bağlandığı zinciri oluşturan demirden her bir halkanın adı olan baklanın denize verilmesi, bir gelenek olarak mezun olan her dönemin uğurlanmasını temsil ediyor.

Törende daha sonra, dereceye giren teğmenlere diplomaları ve armağanları verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönem birincisi Teğmen Erden’e diplomasını verdi. Dönem ikincisi Teğmen Hakan Akdemir’e diploması TBMM Başkanı Çiçek tarafından verildi. Dönem üçüncüsü Teğmen Ömür Paçacı diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Törende, dönem dördüncüsü Bilal Emin Türker’e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, dönem beşincisi Mustafa Garip’e Milli Savunma Bakanı Yılmaz, dönem altıncısı Mesut Gürgil’e Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dönem yedincisi Bülent Aktaş’a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar, dönem sekizincisi Çağdaş Karadağ’a Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, dönem dokuzuncusu Yasin Akkoç’a Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, dönem onuncusu Oğuzhan Selçuk Hızıroğlu’na Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Ataman diploma verdi.

Sancak devir-teslim töreninin ardından Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Özel, sancaktar ve sancak muhafızı teğmenlere kılıç ve diplomalarını verdi. Mezuniyet töreni, Deniz Harp Okulu Marşı'nın okunması ve mezunların geçit töreni ile son buldu. Tören kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olan helikopter ve yelkenliler de bir gösteri yaptı. Teğmenler, tören alanında kılıçlarını çakarak mezuniyet sevinci yaşadı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0