banner102

Demokratikleşme Paketini Başbakan Açıklayacak!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketiyle ilgili yeni bir gelişme olmadığını söyledi.

 Demokratikleşme Paketini Başbakan Açıklayacak!
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketiyle ilgili yeni bir gelişme olmadığını söyledi. Konuya ilişkin açıklamayı Başbakanın yapacağını dile getiren Ergin, terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık'ın açıklamalarını ise polemik konusu yapmayacağını ifade etti.

Yeni adli yılın başlaması sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Havuzlu Bahçe'de koktey verildi. Kokteye katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in kendisine yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

"Yüzde 50 oy alan bir parti, kabinedeki bakanların yüzde 50'sini, yüzde 30 oy alan bir parti bakanların yüzde 30'unu alsın. Buna 'evet' diyorlarsa bütün gücümüzle bunu destekliyoruz." diyen Feyzioğlu, kendi işlerine geldiğinde farklı, gelmediğinde nisbi temsil dendiğini savundu. Feyzioğlu, 20 küsur sayfalık demokrasi niteliğindeki konuşmasının içinden nispi temsili bulup sopa sallamayı diğer söylemlerinin kabulü olarak algıladığını belirtti.

Kokteye katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Feyzioğlu'nun, "Yüzde 50 oy alan parti, kabinedeki bakanların yüzde 50'sini alsın" açıklamalarına cevap verdi. "Maşallah, hakikaten buradaki yorum ve mantık gücüne hayranım." diyen Ergin, bunun Feyzioğlu'nun konuşma içerisinde Yassıada mahkemeleriyle bugün devam etmekte olan darbe ve darbe girişimlerini değerlendiren muhakeme şekline uygun bir yorum olduğunu vurguladı.

"Hatay 10 milletvekili çıkartır, Hatay'da AK Parti birinci partidir, en çok oyu almıştır ama 10 milletvekilinin tamamını AK Parti alıp gelmez Ankara'ya. 5 tanesini AK Parti almıştır, 4 tanesini CHP almıştır, 1 tanesini MHP alıp gelmiştir. Kastettiğim budur." diyen Bakan Ergin, şöyle devam etti: "Eğer mukayese istiyorsa Sayın Başkana bu örneği verirsiniz. Elmalarla armutları toplamayı bugün başardı, gene devam ediyor aynı hesaba. Detaya girmeyeceğim ama konuşmanın içerisinde birbiriyle akseden çok sayıda başlık var. Bir Barolar Birliği Başkanıyla bu minvalde bir diyalog içerisinde olmak istemem. Bakanlıkta 5. yılım. Bundan önceki Başkanla da düşüncelerimiz farklıydı ama çok daha hem diyalog şekli hem kullanılan dil üslup daha farklıydı. Sayın Feyzioğlu'nun kendine özgü tavrı, tarzı olabilir ama bulunduğu görev itibarıyla tüm bunları bir kaç defa düşünerek, değerlendirerek dile getirmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum."

Demokratikleşme paketiyle ilgili çalışmaların ne zaman tamamlanacağına yönelik bir soruya ise Ergin, bu konuda yeni bir gelişme olmadığını belirterek bunu bizzat Başbakanın kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti. Bu ay içinde açıklanıp açıklanmayacağının sorulması üzerine de Bakan Ergin, "Kalmaz inşallah, gecikmez inşallah." dedi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık'ın açıklamalarının sorulması üzerine ise Ergin, açıklamaları polemik konusu yapmayacağını kaydetti. "Bu şekilde bir iletişim süreciyle bu işlerin yürütülmesi mümkün değil." diyen Ergin, kötüye gidiş olup olmadığı konusundaki soruya "Biz kendi sağlıklı verilerimize göre yol haritamızı işletiriz." karşılığını verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0