Davutoğlu'ndan Cumhuriyet’in provokasyonuna çok sert tepki!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Gazetesinin karikatür provokasyonuna çok sert tepki göstererek, “Hazreti Peygambere hakaret etme alçaklığı ile basın özgürlüğünü yan yana koymayız” dedi.

Davutoğlu'ndan Cumhuriyet’in provokasyonuna çok sert tepki!
banner98
 Brüksel’e hareketi öncesi havalimanında konuşan Başbakan Davutoğlu, Cumhuriyet Gazetesinin karikatür provokasyonuna yönelik sert eleştiriler yöneltti. Davutoğlu, “Basın özgürlüğü, hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambere yönelik hakaret, basın özgürlüğü değildir. İnanmayabilirsiniz, bu sizin tercihiniz ama kimse kimseye hakaret edemezsiniz. Türkiye’de bu anlamda çok büyük hassasiyet var. Bu hassasiyet varken bu karikatürü yayınlamak açık bir tahriktir. Açık bir tahrik niteliği taşıyan bu davranış ‘basın özgürlüğü değil, başka hesaplar mı var’ sorusunu akla getirir. Hazreti Peygamberimizi kamyona bindiren paralel çete de bu hakarete sahip çıkarak bunu basın özgürlüğü olarak göstermek istiyor” dedi.

Bu ülkenin Hazreti Peygamber’e olan saygısını tüm dünyanın bildiğini anlatan Başbakan, “Hazreti Peygambere hakaret etme alçaklığı ile basın özgürlüğünü yan yana koymayız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0