Davutoğlu: 'Osmanlıca Türkçe'dir, bunu herkes bilsin'

Polonya’ya hareketinden önce açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Osmanlıca Dersi tartışmalarına değinerek, 'Osmanlıca Türkçe’dir bunu herkes bilsin' dedi

Davutoğlu: 'Osmanlıca Türkçe'dir, bunu herkes bilsin'
banner98
 Polonya’ya hareketinden önce açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, Eğitim Şurası kararlarına tepkilere bir kez daha yanıt verdi. Seçim barajı tartışmalarına da değinen Davutoğlu, "Ankara’da baraj hesabı yaparak Türkiye’de seçim kazanılmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AB’nin kritik isimleriyle bir araya gelen Davutoğlu, görüşmede 3 ana başlık üzerinde durulduğunu ifade ederek, görüşmenin verimli geçtiğini ifade etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine de değinen Davutoğlu, "Çözüm süreci bağlamında Atina dönüşü bir görüşme gerçekleştirdik durumu değerlendirdik. Uygulayacağımız eylem planı son derece berraktır. Aynı berraklığı tüm taraflardan görmek gerekir. Çözüm sürecini bütün milletimizle birlikte yürüyoruz. Son durumu gözden geçirdik. Süreç nihai sonuca gidecek şekilde işlenmeli. Halkımızın sahiplendiği bir süreçtir" diye konuştu.

SEÇİM BARAJI

"Yeni bir seçim barajı gündeme gelir mi?" sorusuna da yanıt veren Davutoğlu, "AK Parti herhangi bir barajdan korkarak siyaset yapan bir parti değildir. Hiç bir şeyden korkmadık. Her türlü engeller çıkartıldı. AK Parti hiç bir şeyin arkasına saklanmadı. Biz hep meydanlarda halkımızla birlikte siyaset yaptık. Bizim hesabımız milletle. Hukuku süreçten medet ummayız. Anayasa Mahkemesi’nin açıklaması önemli. Seçim yaklaşınca tartışmalardan medet umuyorlar. Ankara’da baraj hesabı yaparak Türkiye’de seçim kazanılmaz. Geçen sene yaptığımız teklifler masada" ifadelerini kullandı.

OSMANLICA DERSİ

Osmanlıca Dersi tartışmalarına da değinen Davutoğlu, "Osmanlıca Türkçe’dir bunu herkes bilsin. Nedir bu Osmanlı, tarih alerjisi anlamıyorum. İsteyen öğrenci seçer, istemeyen öğrenci seçmez. Türkiye’de geçiş süreci tahripkar bir şekilde olmuş. Bahsettiğimiz din kültür dersi de bu toplumu yabancı değil. Ortaçağ karanlığı demek yanlış" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0