banner101

Davutoğlu HDP’ye seslendi: 'Artık Türkiyeli olun'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'ye çağrıda bulunarak, "Artık Türkiyeli olun Türkiyeli olmak aidiyettir. Bu milleti bölmeye fitne sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Davutoğlu HDP’ye seslendi: 'Artık Türkiyeli olun'
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında muhalefet partilerinin söz almasının ardından konuşma yaptı. 2015 yılı merkezi yönetim bütçesi görüşmeleri esnasında 2015 yılı merkezi yönetim bütçesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Davutoğlu, dünya insan hakları günü vesilesiyle bütün mazlumlara da dayanışmayı teyiden vurgulamak istediğini ifade etti. Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, vizyon strateji hukuk yok dedi o yüzden vizyon, stratejiyi anlatacağım. Kılıçdaroğlu strateji yok ufuk yok vizyon yok dedi keşke kendisi çizebilseydi onun yerine eksik rakamları anlatacağım sorduğu sorulara yanıt vereceğim.

Böylesine bir tartışmaya girmeden önceden 100 yıl muhasebesine davet edeceğim. Ben size aydınlık bir tablo çizmek istiyorum. Yüzyılın bu bütçeler hayatta boş bir biçimde gelişmedi. Biz, 19. yüzyıldan 20. yüzyıla geçerken birbiriyle kenetlenmiş bir millete sahiptik. Devletimizi, Türkiye Cumhuriyeti devleti nevzuhur bir devlet değildir, Selçuklu, Osmanlı cumhuriyet çizgisinde daha da öncesine giden köklü medeniyetin son halkasıdır. Aidiyet bağı zayıflamıştı, neredeyse çökmüştü. Başörtülü kızlar tahkir ediliyor, aşağılanıyorlardı. Kürt vatandaşlarımız hapishaneye gittiğinde anneleri ile konuşamadı" sözlerine muhalefet partisinden tepki geldi.

“ARTIK TÜRKİYELİ OLUN TÜRKİYELİ OLMAK AİDİYETTİR”

"Kılıçdaroğlu, lütfen grubunuza sahip çıkın. Söyleyecek sözümüz var, şimdiden hiddetlenirseniz olmaz" diyerek Davutoğlu, "Yüzyıl önce gibi şimdi de 21. yüzyıla iki büyük küresel ölçekli savaşla girdik. Bu dönemlerde AK Parti iktidarı öylesine bir siyasi basiret gösterdi ki küresel krize rağmen büyüyen ekonomi aldı. Bir millet devlet beraberliğini güçlendireceğiz, iki siyaset üzerindeki bütün vesayet odaklarını, ister darbe ister paralel odaklarla gelen darbe yapılarını kaldırdık, bir daha gücünü TBMM'den alan milli iradenin yerine başka bir güç ikame edemeyecek. Ekonomimizi G-20 dönem başkanı olarak konuşuyorum, ekonomimizi dünya ekonomisiyle yarışır hale getireceğiz. Milli aidiyeti nasıl güçlendiririz? Sayın Bahçeli'nin bunu idrak edeceğini düşünüyorum. Görevi devraldıktan sonra bütün manevi önderlerin huzuruna gittim, bunu niye yaptım biliyor musunuz? Şunu göstermek için bu topraklarda Çanakkale Savaşı'nda yan yana duran, Bakü'yü birlikte kurtaran o ecdadın torunları arasına Kürt, Türk, Alevi ayrımını sokmadık, sokulmasına izin vermeyeceğiz. Bizim için çözüm süreci çözülme süreci değil. HDP'ye çağrımız artık Türkiyeli olun Türkiyeli olmak aidiyettir bu milleti bölmeye fitne sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bir taraftan bize bu vatanı emanet eden manevi öncüleri ziyaret ettim. Doğuyla batının ayrılmasına izin vermedik, ayrılmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Onun için yeniden Kuva-yı Milliye mücadelesidir" açıklamasında bulundu.

"BÜTÜN MUHALEFETE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM, HEPİMİZ MAHALLERİMİZDEN ÇIKALIM..."

Bütün muhalefete partilerine çağrıda bulunduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Hepimiz mahallelerimizden çıkalım, köyünden, kasabasından başka mahallelere girsin. Sünni vatandaşlarımıza sesleniyorum, Alevi vatandaşlarımızla kucaklaşın. Türk, Kürt, Zaza, Arnavut Boşnak hepsine sesleniyorum. İstiklal harbinde nasıl yan yanaysak, Kars'la Kırklareli'ni kimse ayıramaz. Alana ineceğiz, inmeye devam edeceğim. Bu süreç içinde gitmediğimiz vilayetimiz, AK Parti bayrağını dalgalandırmadığımız yurdun hiçbir köşesi kalmayacak. AK Parti 81 ilin 71'inde milletvekili çıkarmıştır. Gerekirse yaşına hürmeten herkesin elini öperiz ama kimseye de elimizi öptürmeyiz. CHP 33, MHP 47 ilden hiç milletvekili çıkaramamış. Bize her yerde konuşan muhalefet lazım ki muhalefette de birlik ve beraberlik olabilsin. O zaman çözüm sürecinden anladığımız şudur bu toprakların her rengi, dalı, şehri, karesi bizim için kutsaldır. Orada yaşayanların kültürü, dili neyse onlar da aynı şekilde kutsaldır. Farklı lehçeler var diye bu milleti birbirinden ayırmak mümkün olmayacaktır. Bir mahallede bir bölgede değil, her yerde konuşalım, öncelikle çağrım bu aidiyet duygusunu güçlendireceğiz. Bu millet içine fitne sokmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Demokrasiye ister milli iradeyi, herhangi bir müdahale söz konusu olduğunda hepimizin gür sesle ayağa kalkması lazım. Daha birçok gelişmede insan hakları gününde iftiharla söylüyorum 12 yıl içindeki demokratik reformları saysak başka bir kitapçık daha dağıtmamız gerekir. Köyler boşalmıştı, yaylalar mezralar sessiz kalmıştı" şeklinde konuştu.

"TSK, BUNDAN SONRA SİZİN DÖNEMLERDE OLDUĞU GİBİ TANK MODERNİZASYONU İÇİN BAŞKA YERLERE MÜRACAAT ETMEK ZORUNDA KALMAYACAK" 

Demokratikleşme adımlarının atılmaya devam edileceğine dikkati çeken Davutoğlu, "Biz, bu arada büyük doğalgaz kaynakları bulmadık, petrol kaynaklarımız da yok. Kimse bize 100 milyarlarca Euro, para da vermedi ama neyi keşfettik biliyor musunuz? Biz, insanımızdaki cevheri harekete geçirdik. Hiçbir cevher insan cevherinden daha kıymetli değil. Siler reddedebilirsiniz Kılıçdaroğlu, ama binalar, yapılanlar ortada. Son 12 yıl içinde 100 yeni üniversite açtık. 73 şehrimizi doğalgaza kavuşturduk. 757 yeni hastane inşa ettik. 276 barajın yapımını tamamladık. 182 gençlik merkezi açtık. 189 adalet sarayı yaptık. bütün dünyanın takdirle izlediği Marmaray’ı açtık, bütün bunları biz yaptık ve milletin helal kazançlarıyla yaptık. TSK, bundan sonra sizin dönemlerde olduğu gibi tank modernizasyonu için başka yerlere müracaat etmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

YALOVA'DA AĞAÇ TARTIŞMASI

Yalova'daki ağaçların kesilmesi üzerinden yürüyen tartışmayı hatırlatan Davutoğlu, "Yalova belediye başkanı genel başkanın haberi vardı diyor. Belediye Başkanınız ile biraz daha koordinasyonunuz olursa tavsiye ederim" dedi.

"DAHA ÇOK DERS ALACAKSINIZ, DİNLEYİN"

Kılıçdaroğlu'nun ilginç bir demeci olduğunu belirterek, "Bana bir dört yıl verin sonrasını istemiyorum' diyor. Hazinemizin dolu, ceplerimizin dolu olduğunu biliyor, 4 yıl gelecek harcayacak sonra gidecek. Yok öyle ucuza mal. 1991'de SKK Genel Müdürlüğü'ne geldiniz. 1 katrilyon 11 trilyon zarar yaptı SKK, Allah milletimizi korusun" diyen Davutoğlu’na CHP sıralarından tepki geldi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, "Dinleyin ben sinirlenmedim, not aldım. Daha çok ders alacaksınız, dinleyin" diyerek CHP sıralarına cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sarf edilen sözleri de şiddetle kınadığını söyleyen Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımıza selam ve saygılarımı sunuyorum. Eğer bugün başı dik onurlu bir ülke varsa, itibarlı dur. Geleceğim ona. Yolsuzluk sizin dönemdeki gibi olsaydı, biz bu başarıları sağlayamazdık. Bu ülkeye kimse borç vermedi, yolsuzlukları engelleyerek bu ülkeyi bu hale getirdik" açıklamasında bulundu.

CHP SIRALARINDAN TEPKİ

"Sadece sağlık ve eğitimdeki 168 milyar ayırıyoruz şimdi" diyen Davutoğlu, "Nereden geldi bu para, hortumları kestiğimiz yolsuzlukları durduğumuz için. Şimdi, sadece eğitime ve sağlığa ayırdığımız bütçe 2002'deki toplam bütçeden 60 kat daha fazla. Bazı beklentiler şuydu, 62. hükümet geride kalan 8-9 ay için geçici bir program sunar. İleri demokrasi, insani kalkınma, yaşanabilir çevre, güçlü ekonomi, öncü çevre. Biz bunları yaparken sizin hayalleriniz buna yetişemez Sayın Kılıçdaroğlu. Dünya değişiyor, ekonomi dinamik küresel krizden çıkmışız. G-20'de sadece iki ülke yapısal reform paketi açıklayabildi. Bu yapısal, sektörel 25 alanda programı açıkladık, 9'unda detayları açıkladı, bin 300 eylem planı gerçekleştirdik. En önemlisi de Ar-Ge alanında önemli atılımlar yapacağız. Aidiyet bilincimiz güçlendiği, demokrasi sağlam zeminlere oturduğunda dünyada da önemli ülke haline gelirsiniz. Biz, dış politikamızı komşu halklarla bütünleşme üzerine... Sayın Abadi buraya gelecek, Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı tekrar yapacağız, size kara haber. Kimle sıkıntımız var biliyor musunuz Sayın Kılıçdaroğlu işte buraya o küçücük kızı gönderen Beşar Esad'la sıkıntımız var. Sizin Halep'in üzerine bombalar yağarken, Türkmenler katledilirken, İdlib'le Türkmenler Araplar katledilirken Sayın Kılıçdaroğlu da dönüp dönüp böyle konuşuyordu. Öyle değil mi arkadaşlar? Siz oraya heyet gönderdiniz, elini sıktınız Beşar Esad'la. Nerede zalim varsa onunla problemliyiz, bu bizim için onurdur. Mısır'da biz, Mısır halkıyla hiçbir problemimiz yok ama darbecilerle problemimiz var. Sizlerle problemimiz olduğu gibi çünkü siz de darbecisiniz" şeklinde konuştu. Davutoğlu’nun bu sözlerine CHP sıralarından tepki geldi bunun üzerine AK Parti'li sıralarından alkışlarla CHP sıralarına cevap geldi.

"SORU SORAN CEVABINI ALIR, CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI TARTIŞMA YAPMAYA GEREK YOK"

"Sessiz kalacağımızı düşünmüştünüz değil mi" diye soran Başbakan Davutoğlu, "Soru soran cevabını alır. Cumhurbaşkanlığı makamını tartışma yapmaya gerek yok. 62. hükümetimizin ikinci atılımı olan bütçemiz yeni bir inşa döneminin başlangıcıdır. Biz nasıl cumhuriyetimizin kuruluşundaki heyecanla yepyeni bir dönem başlamışsa 2023'te de yükselen küresel gücün ayak sesleri yükselecek. Aidiyet bilincimizi güçlendireceğiz, Türkiye'nin her bir köşesindeki kaderdaşlarımızla buluşacağız. Birileri bölmeye çalışacak. Birileri sadece doğu'da sadece batıda konuşacak ama biz her yere gideceğiz. Her yerde milli birlik ve beraberlik, Kuvayi Milliye diyeceğiz. Kim ne tuzak kurarsa kursun AK Parti vesayetleri kıra kıra geldi, vesayetleri kıra kıra bu ülkede demokrasiyi esas kılacaktır. Yeni Türkiye ilmik ilmik kaderdaşlarını buluşturmuş, bizim yolumuz dün başlamadı, geçen yüzyılda da başlamadı. Bir kutlu yürüyüşün bugünkü hadimleriyiz. Sadece bu kutlu yürüyüşün bir yerinde bu bize nail olursa bunun için sadece kıvanç duyarız" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0