banner102

Davutoğlu: 'Bunlar tarih düşmanı'

Başbakan Davutoğlu, partisinin Van’da düzenlenen 5. Olağan Kongresi’nde konuştu. Davutoğlu, 'Bizim tarihimizde Ortaçağ karanlığı yok. CHP biz anlamış değildir. Bu tarih düşmanlarına cevap vermek üzere yola çıkıyoruz' dedi.

Davutoğlu: 'Bunlar tarih düşmanı'
 Çözüm sürecine vurgu yapan Davutoğlu, "Kamu düzeni mutlaka sağlanacaktır. Hiçbir şekilde şiddet ve vandalizme boyun eğilmeyecektir. Çözüm süreci bizim için mutlu bir yolculuktur. Derdimiz bu milleti bir ve beraber kılmaktır. Araya ekilmek istenen fitne tohumlarına karşı biz muhabbet tohumları ekeceğiz. Aramızdaki fark bu. Geçen sefer Van’a geldiğimde iki kavrama atıfta bulundum. Hiç bir güç karşısında eğilmedik eğilmeyeceğiz. Çözüm süreci için tarihdaşlık vatandaşlık kavramını vurguladık" dedi.

Milli Eğitim Şurası kararlarına değinen Davutoğlu, "Milli Eğitim ŞUrasında tavsiye kararları alınır. Bu kararlar değerlendirilir. Osmanlıca seçmeli ders olarak okutuluyor. İmam Hatiplerde de okutulsun ve seçmeli ders olsun dedik. Kılıçdaroğlu ’bizi Ortaçağlar’a götürmek istiyorlar’ diyor. Başkası ’bize mezar taşlarını mı okutacaklar’ diyor. Bizim tarihimizde Ortaçağ karanlığı yok. CHP biz anlamış değildir. Bu tarih düşmanlarına cevap vermek üzere yola çıkıyoruz. Biz çözüm süreci dedikçe birileri mahalle baskısını arttırıyor. Biz son 12 yıl içinde eşit vatandaşlık prensibini de devam ettirdik. Olağanüstü hali kaldırdık. Kürtçe yasağı kaldırdık. TRT6’i kurduk. Her türlü demokratik açılımı gerçekleştirdik. Herkesin onurlu ve eşit yaşamanın temel zeminini kurduk.Bundan sonra kimse dini, mezhebi, etnik yapısı nedeniyle ötekileştirilemeyecek. Çözüm sürecini başarıya ulaştırmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Gözü yaşlı bir anne baba yolumuzu kesti. Tanıyordum. Elimize sarıldı. Ağlayarak göğsümüze dayandı. Bu gencecik çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyorlar. O anne yüreğine ve bütün annelerin yüreğine sesleniyorum. Sesinizi yükseltmeye devam edin. Tek bir canımızı bile kaybetmek istemiyorum. Tüm provokasyonlara rağmen inadına çözüm süreci diyoruz. Önümüzdeki dönem kritik bir dönem. 2015 seçimleri Türkiye’nin kader seçimidir. Çözüm süreci milletimizin malıdır. Önümüzdeki yol haritasını adım adım gerçekleştireceğiz. Yavuz Bingöl’e mahalle baskısı uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0