banner102

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden komedyene suç duyurusu

İki haftadır Almanya’nın gündemine oturan basın özgürlüğü ve sınırları tartışmasına Mainz Savcılığı noktayı koydu. Savcılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden komedyen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden komedyene suç duyurusu
 Mainz kent savcılığı, Almanya'nın devlet kanallarından biri olan ZDF'de 31 Mart'ta yayınlanan “Yeni Kral” isimli komedi programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında okuduğu hakaret dolu şiir nedeniyle Alman komedyen Jan Böhmermann için hakaretten dolayı suç duyurusunda bulundu.

Basın özgürlüğünün tartışıldığı Almanya’da birçok komedyen meslektaşları Böhmermann'a sahip çıkarak, kendilerinin de yargılanmalarını istedi. Siyasiler ise kişilik haklarına saldırılarda bir sınırın olmasını tartışırken, olay üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu şiirin ‘bilinçli bir şekilde incitici‘ nitelikte olduğu değerlendirmesi yapmıştı. Alman Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesi, yabancı devlet adamlarına hakaret kapsamında 3 yıla varan hapis cezası öngörüyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0