Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'de doğalgaz keşfettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kamuoyunun merakla beklediği "müjde"yi açıkladı. Erdoğan, "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'de doğalgaz keşfettik
banner98

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İlk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin kaynağın bir parçasıdır. Devamı inşallah gelecek. Yıllarca enerjide dışa bağımlılığın maddi ve manevi sıkıntılarını çekmiş bri ülke olarak geleceğe daha emin bakıyoruz. Bu imkanları yerli imkanlarla gerçekleştirdik. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir." diyen Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de oynanan onca oyunun gerisinde de enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bir damla petrolü oluk oluk akan insan kanından daha değerli gören gayri insani küresel düzen hala hükümranlığını sürdürmektedir. Rabbim bize bambaşka bir yerde, hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı." dedi.

"Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi." diyen Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

"Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda."

Erdoğan açıklamasında ''Doğalgazın yüzeye çıkartılması ve sisteme geçirilmesiyle olacak. 2023'te Karadeniz gazını milletimize sunacağız. Bunca yıl sabırla yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış bulunuyoruz. Benzer bir müjdeli haberi Akdenizden de bekliyoruz. Bakımda olan Kanuni Sondaj Gemimizin devreye girmesiyle çalışmalar hızlanacak.Biz de arayacağız ve bulacağız.'' ifadelerine yer verdi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0