Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran'dan sonra ilk kez konuştu

7 Haziran'dan seçimleri sonrası ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdpğan "Anayasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup bir an önce hükümet kurulmalıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran'dan sonra ilk kez konuştu
banner98
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran'dan seçimleri sonrasıilk kez 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye’yi hükümetsiz bırakanlar bunun hesabını veremezler. Anayasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup bir an önce hükümet kurulmalıdır." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye bursları kapsamında ülkemizde eğitim gören öğrencilerle ilgili çok çarpıcı örnekler var. Biraz önce de izlediğimiz Ugandalı Cemil bunlardan biri. Bugün kendisi Erciyes Üniversitesi'nde eğitimini sürdürüyor. Kolombiya'nın bir köyünde başvuru yapan bir öğrencimiz de mülakat yerine gidece para bulamıyor. O öğrenci bugün Türkiye burslusu olarak eğitim görüyor. 

Türkiye bursları sağladığı eğitimlerle değil, öksüzün elinden tuttuğu için değerlidir. Türkiye'de bu burslarla eğitimini tamamlayıp ülkesinde üst düzey olarak çalışan çok sayıda insan bulunuyor. Bu hizmetlerde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bu hizmetler için arkadaşlarıma her türlü desteği verdim vereceğim.

Batı’da israf edilen gıdanın tüm Afrika’yı doyurması kabul edilebilir bir şey değildir. Sınırımızda Arapları ve Türkmenleri vuran Batı, onların yerine terör örgütü PKK ve PYD’yi yerleştiriyor.

“BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULMALIDIR”

Türkiye’yi hükümetsiz bırakanlar bunun hesabını veremezler. Anayasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup bir an önce hükümet kurulmalıdır.

Üzerime düşeni yapacağımı Baykal’a söyledim. 7 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçimlere yüzde 87 oranında katılım olması demokrasiye olan inancı göstermektedir. Demokrasiyle yönetilen hiçbir devlette bu kadar katılım yoktur. 

Ortaya çıkan sonuç milletin iradesisidir. Herkes ortayan çıkan sonuca saygı duymak zorundadır. Tek bir partinin hükümet kuramadığı bu tablo kesinlikle Türkiye’nin hükümetsiz kalacağı anlamına gelmiyor.

“TÜM PARTİLER SORUMLULUK ALMALI” 

Tüm partiler serinkanlı düşünmeli sorumluluk almalı. Tüm odaklar bir kez daha hayal kırıklığıan uğrayacaklar. Özellikle batının şahsıma yönelik çirkin agresif ve seviye kaybına uğramışl o batı medyasının tavırlarını çirkin bulduğunu söylemek istiyorum. Allahıma hamd olsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0