Çözüm Süreci Adı Altında

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Maalesef çözüm süreci adı altında devlet Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çekiliyor." dedi.

Çözüm Süreci Adı Altında
banner98
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Maalesef çözüm süreci adı altında devlet Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çekiliyor." dedi. 

Vural, partisinin Rize İl Başkanlığı tarafından Tek Gıda-İş Sendikası'nda partiye yeni katılan üyeler için düzenlediği programa katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin çözüm ve barış süreci adı altında çözülmeye doğru gittiğini savunan Vural, "Maalesef çözüm süreci adı altında devlet Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan çekiliyor. Bizim kanaatimize göre egemenlik bir bütündür ve devletin otoritesi her yerde geçerli olacaktır. Yok öyle; evli evine, köylü köyüne değil. Bu coğrafyayı birlikte vatanlaştırdıysak, Türk devleti dediysek, bu coğrafyayı bölerek birilerinin kuzey Kürdistan olarak adlandırması karşısında 'hayır' dememiz gerekiyor." dedi. 

Şahıslara ve partilere destek verilebileceğini; ancak mevzu bahis vatan ise gerisinin teferruat olduğunu belirten Oktay Vural, "Ülke ve milletin bütünlüğü maalesef bir tehdit altındadır. Milletimiz 'PKK terör örgütünün isteklerini kabul edin, etmezseniz terör devam eder' diye tehdit edilmektedir. Buna birilerinin dur demesi lazım. Bunlara sandıkta dur diyeceğiz, sokakta değil. Başka Türkiye yok." şeklinde konuştu. 

Vural, Gezi Parkı olaylarında demokratik tepkilerini gösteren kişilere saygı duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Şiddet içermeyen tepkilerini ve tepkilerin kaynağını ve eleştirilerini doğru buluyoruz ama şiddeti ve marjinal grupların yaptığı eylemleri kabul etmemiz mümkün değil. MHP olarak biz devletimizin ve milletimizin kaotik bir ortam içerisine sokulmasını kabul edemeyiz. Çünkü biz tecrübeli bir nesiliz, tecrübeli bir siyasi hareketiz. MHP toplumsal muhalefetin marjinalleştirecek şiddet sarmalına sokacak girişimleri dışlamıştır."
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0