banner101

Çocuk, yaşlı ve hamilelere ücretsiz 'bisiklet taksiler' ilgi görüyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çevre kirliliğini önlemek amacıyla çocuk, yaşlı ve hamilelerin ücretsiz taşındığı bisiklet taksiler ilgi odağı oldu.

Çocuk, yaşlı ve hamilelere ücretsiz 'bisiklet taksiler' ilgi görüyor
 Lüleburgaz'daki çevreci "Bisiklet taksiler" ilgi görüyor.

İklim değişikliğine neden olan etkenlerin azaltılmasına dikkati çekmek amacıyla Lüleburgaz Belediyesi'nce, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı'nın (IPA) Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulamaya konulan "Bisiklet taksiler" Lüleburgaz'da seferlerini sürdürüyor. 

Uzakdoğu ülkelerinde görülen ve bazı ülkelerde "tuk tuk" olarak da anılan 3 tekerlekli çevreci araçlar, vatandaşa ücretsiz hizmet veriyor.

"Doğu dostu ulaşım"

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet taksilerin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Motorlu araçların artmasının iklim değişikliğini hızlandırdığını dile getiren Halebak, "Bisikletimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz'' projesi kapsamında hayata geçirilen bisiklet taksilerin, çevreye ve doğaya hiçbir şekilde zarar vermediğini bildirdi.

İklim değişikliğini tetiklemeyen, doğa ve çevre dostu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Halebak, şunları kaydetti:

"2017 yılı Lüleburgaz Belediyesi'nde bisiklet yılıydı. Her yıl temalı yıllar oluşturduk. Bisiklet yılı projesinin içerisinde Avrupa Birliği ile yürüttüğümüz ikinci bir proje oldu. Küresel ısınmaya, küresel iklim değişikliğine karşı, karbon ayak izini azaltmak için kent içinde bisiklet taksi uygulamasını hayata geçirdik. 50 bin avroluk proje, bir yıl sürecek. Projemiz de başladı. Lüleburgaz halkına hizmeti şimdilik ücretsiz sunuyoruz. Yaşlıların, hamilelerin, engellilerin ve 10 yaşından küçük çocuğu olan ailelerin, Lüleburgaz'da istedikleri yere ulaşımlarını sağlıyoruz."

Bisiklet taksi şoförlerinden Hasan Koçarslan da vatandaşların bisiklet taksiye bindiği zaman çok mutlu ve memnun olduğunu söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0