Cizre’de sokaklar savaş alanına döndü

Cizre’de izinsiz gösteri yapmak isteyen bir gurup gösterici polisle çatıştı, sokaklar savaş alanına döndü.

Cizre’de sokaklar savaş alanına döndü
banner98
 Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılmasını ve çıkan olaylarda Mehdin Taşkın'ın ölümünü protesto etme bahanesi ile Cizre’de izinsiz gösteri yapmak isteyen bir gurup gösterici polisle çatıştı, sokaklar savaş alanına döndü.

Şırnak’ın Cizre İlçesinde Diyarbakır Lice’de PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılmasını protesto eden yüzleri maskeli göstericiler piknik tüpünden yapılmış el yapımı patlayıcı maddeyi yola koyup yolu trafiğe kapattı. Göstericiler olay yerine sevk edilen polis araçlarına da ses bombası, havafişek ve Molotof Kokteylleri ile saldırdı.

PİKNİK TÜPÜNDEN YAPILAN BOMBA İLE YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Cizre’de Yafes Caddesine çıkan yüzleri Maskeli bir gurup YDG-H üyesi piknik tüpünden yapılmış el yapımı patlayıcı maddeyi yol ortasına koyduktan sonra yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yapıp yolu trafiğe kapattı.Göstericilerin yola koyduğu bombanın bulunduğu güzergahda güvenlik önlemi alan polis ekipleri göstericilerin dağılması için uyarı anonsu yaptı.Ancak göstericiler polis ekiplerine ses bombası,havaifişek ve Molotof Kokteylleri ile saldırınca polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek gurubu dağıtmaya çalıştı.Yola konulan bomba nedeni ile yoldan geçen araçlar büyük tehlike atlatırken,bomba imha uzmanları el yapımı bombayı fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.

Yafes Caddesindeki bombanın etkisiz hale getirilmesinden sonra güvenlik güçleri İdil, Nusaybin ve Otogar Mevkiinde izinsiz gösteri yapmak isteyen guruplara müdahale etti.Göstericiler polisin müdahalesine ses bombası ve Molotof kokteylleri ile karşılık verince cadde ve sokaklar savaş alanına döndü.

Cizre’de çıkan izinsiz gösterilerde gözaltına alınan ve yaralanan olmazken,olaylar,Yafes,Nusaybin,İdil Caddesi ve Otogar mevkiinde devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0