CHP’li Vekilden Ziya Selçuk’a Coronavirüs Sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği yazılı soru önergesi ile, okullarda alınacak coronavirüs önlemlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP’li Vekilden Ziya Selçuk’a Coronavirüs Sorusu!
banner98

Türk vatandaşı bir erkek hastanın test sonucu pozitif çıkması ile Türkiye’de salgın korkusu yaşanmaya başladığına dikkat çeken Karabıyık, ülke genelinde salgından etkilenmemek için okullarda alınacak önlemleri sordu.

CHP’li Karabıyık, “Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan, 10 Mart 2020 itibariyle 117 ülkede 119 bin 132 kişide tanısı konan, 4 bin 26 kişinin ise hayatını kaybettiği coronavirüs, dün itibariyle Türkiye’de de görüldü. Türk vatandaşı bir erkek hastanın test sonucu pozitif çıkması ile Türkiye’de salgın korkusu yaşanmaya başladı. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü, fiziki şartların ve hijyen koşullarının yeterli olmaması nedeniyle yıllardır gündemde olan okullar, bu noktada salgının yayılması için büyük risk taşıyor” gerekçesi ile hazırladığı önerge ile “Ülke genelinde okulların salgından etkilenmemesi için hangi önlemler alınmıştır? Ülke genelinde kaç okul dezenfekte edilmiştir? Hijyen koşullarının yetersiz olduğu okulların tespiti yapılmış mıdır? Tüm okullarda fiziki şartların eşitlenmesi için gerekli adımlar yıllardır atılmazken, ölümcül olan bu salgının okullar aracılığıyla yayılmaması için bir çalışma yapılması söz konusu mudur? Ara tatilin öne alınması söz konusu mudur?” sorularına yanıt istedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0