CHP’den benzin zammına at arabalı protesto

Benzinin litre fiyatının 5 lirayı aşması nedeni ile Finike CHP İlçe Teşkilatı at arabası ile protesto yaptı.

CHP’den benzin zammına at arabalı protesto
banner98
Benzinin litre fiyatının 5 lirayı aşması nedeni ile Finike CHP İlçe Teşkilatı at arabası ile protesto yaptı.

Finike’nin Yuvalı köyünde toplanan eylemciler ‘Benzin 5 Lira Binelim At Arabasına’ yazılı pankarteşliğinde arabalarını at arabasına bağlayarak yol boyunca yürüdü. Eylemciler adına basın açıklamasını CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker yaptı. "AKP bizi benzinle soyuyor" diyerek konuşmasına başlayan CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker, şunları söyledi: "Devletin tüm varlıklarını babalarının malı gibi öldüm fiyatına satan, vatandaşın kullandığı temel ihtiyaç ürünlerini akıl ve mantık dışı zam yaparak Türkiye ekonomisini altüst eden, adaletsiz ve kayırma partisi olan AKP artık yolun sonuna gelmiştir.


Bildiğiniz gibi dünyanın en pahalı akaryakıtı maalesef Türkiye’de tüketilmektedir. 2002’de AKP iş başına geldiğinde 1,48 lira olan benzinin litre fiyatı bugün 5,03 liradır. AKP hükümeti ekonomiyi üreterek değil satarak ve zam yaparak günü kurtarma politikası izlemektedir. Batıp iflas etmiş olan Yunanistan’da bile benzinin fiyatı Türkiye’den daha ucuzdur. Akaryakıttan alınan vergi düşürülmeli, emekliye, memura, asgari ücretliye adam gibi yaşanabilir bir zam yapılmalı."

Benzin zammının iptali ve karar verilene kadar yürütmenin durdurulması için CHP Genel Merkezi'nin Danıştay’a başvurduğunu aktaran eylemciler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na açılan dava sonuçlanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Basın açıklamasının ardından arabalarını at arabasına bağlayan eylemciler yol boyunca ilerleyerek eylemlerine son verdi.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0