CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; KARAPINAR KENTSEL DÖNÜŞÜM REZALETİNE ‘DUR’ DİYECEĞİZ

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Yıldırım İlçesi, Karapınar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşayan vatandaşları Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve belediye meclis üyeleriyle ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; KARAPINAR KENTSEL DÖNÜŞÜM REZALETİNE ‘DUR’ DİYECEĞİZ
banner98

Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde yaşadıkları maddi, manevi haksızlıklara uğradıklarını aktaran mahalle sakinleri evlerinin değerlerinin çok altında paralar teklif edildiğini, verilmek istenen bu paralarla yeni ev alamayacaklarını ve sokakta kalacaklarını söyleyerek dert yandılar. Mahalle sakinlerini tek tek dinleyen Erkan Aydın’a vatandaşlar, mağdur edildiklerini ifade ederek şunları söylediler:

“Gidecek hiçbir kapımız yok bizim, sokağa atıldık. 5 katlı, 10 dairesi olan binaya 1 milyon 500 bin lira veriyorlar. Yeni yapılan evlerde bir daireyi bu fiyata satıyorlar. Diğer 9 daire sakini sokakta mı yatacak? Ben nereye gideceğim? Belediyeye gidiyoruz kimse bizimle muhattap bile olmuyor. 3 katlı binaya 600 bin lira para veriyor, ‘nereye gidersen git’ diyor bana. Benim bu paralara tekrar ev yapmama imkan yok, ömrüm buna yetmez.”

“KONUYU MECLİS’E TAŞIYACAĞIM”

250 bin kişiye ev vereceğiz diye konut projesi açıklayanlara seslenen Erkan Aydın, “Önce burada evleri olanlara hakkını verin. Bırakın hayal satmayı, burada 30 yıldır 40 yıldır yaşayanlara hakkını verin” dedi. Hakkını aramayanların hakkını alamadıklarına dikkat çeken Aydın, hep birlikte mücadele ederek Karapınar Mahallesi sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacaklarını kaydetti. Mahalle sakinlerine dernek kurun çağrısı da yapan Erkan Aydın şunları söyledi:

“Biz yanınızdayız. Derdimiz vatandaşın bir sıkıntısı varsa onu çözmek. Dernek kurun, birkaç kişiyle uğraşması kolay ama dernek üyesiyle anlaştıklarında herkesle anlaşmak zorunda kalıyorlar. O zaman birkaç kişi fazla alıp diğerleri haksızlığa uğramamış oluyor. Aksi taktirde bölerek, parçalayarak hakkınızı yerler. Siz hakkını alana kadar mücadele edeceğiz. Konuyu Meclis’e de taşıyacağım. Her birlikte gayret göstererek sizin haklarını almanızı sağlayacağız.”

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0