“Cam Yeniden Cam” Bursa Yenişehir Salı Pazarı’ndaydı

Şişecam Topluluğu ile Bursa Yenişehir Belediyesi cam geri dönüşümünde farkındalığı artırmak amacıyla ortak bir etkinliğe imza attı. Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, Yenişehir Semt Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinlikle camın geri dönüşüm sürecine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekildi.

“Cam Yeniden Cam” Bursa Yenişehir Salı Pazarı’ndaydı
banner98
 Şişecam Topluluğu, sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm uygulamalarında farkındalık yaratan projelere imza atmaya devam ediyor. Şişecam Topluluğu, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Cam Yeniden Cam” kapsamında, Bursa Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle 15 Mayıs tarihinde Yenişehir Salı Pazarı’nda “Cam Geri Dönüşümü Pazar Aktivitesi” gerçekleştirdi. Cam Yeniden Cam’ın etkinliğine Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de katılarak, destek verdi.

Bursa Yenişehir Salı Pazarı’nda kurulan Cam Yeniden Cam standına gelen ziyaretçilere, camın geri dönüşüm süreci hakkında bilgi aktarıldı. Etkinlik kapsamında standı ziyaret edenlere içecek ikramında bulunulurken, yaklaşık 3 bin cam ambalaj atığı ise cam kumbarasına atılarak cam kırığına dönüştürüldü. Yaklaşık 500 kilogram cam ambalaj atığının toplandığı Pazar aktivitesinde, en sağlıklı ve en çevreci ambalaj malzemesi olan camın geri dönüşümünün önemine dikkat çekildi.

Şişecam Topluluğu’nun camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında hayata geçirdiği Cam Yeniden Cam projesi kapsamında bugüne kadar toplanan cam atık miktarı ise 940 bin tona ulaştı. Toplam 24 ilde 163 ilçe belediyesiyle iş birliği içinde yürütülen proje kapsamında bugüne kadar:

  • 19 bin 800 cam kumbarasını belediyelerin kullanımına sunuldu.
  • 250 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine farkındalık eğitimi verildi.
  • Farkındalık etkinlikleriyle üç milyon kişiye camın geri dönüşümünün önemini anlatıldı.

Bir cam şişe, bir bilgisayarı 25 dakika çalıştırıyor

Cam üretiminde yüzde 10 oranında cam kırığının girdi olarak kullanılması, hammaddenin yüzde 12, enerjinin yüzde 2,5 ve karbon emisyonlarının ise yüzde 5 oranında azaltılmasını sağlıyor. Hiçbir kalite kaybına uğramadan yüzde 100 geri dönüştürülebilen bir ambalaj malzeme olan cam ile bir adet cam şişe üretmek için girdi olarak bir adet cam şişe atığı kullanmak yeterli oluyor. Bir adet cam şişeyi geri dönüştürerek bir bilgisayarı 25 dakika, bir televizyonu 20 dakika çalıştırmaya yetecek kadar da elektrik tasarrufu sağlanabiliyor.


Şişecam Topluluğu Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcamcam ev eşyasıcam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. “Düzcam”“Cam Ev Eşyası”“Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.

Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.Şişecam, 82 yılı aşkın deneyimi, 21 binden fazla çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetlerive 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.


Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0