BUTTİM’DE STRES KONUŞULDU

Bursa'nın önemli ticaret merkezlerinden biri olan Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) ev sahipliğinde, Ertuğrul Okulları Ar-Ge ve Bilim Kurulu Başkanı Psikolog Dr. Zafer Akıncı tarafından “Az Stres Çok Başarı ve Mutlu Aile” konulu seminer düzenlendi.

BUTTİM’DE STRES KONUŞULDU
banner98
 Ticaretin geliştirilmesi ve canlandırılması amacıyla çeşitli projeler üreten BUTTİM, sosyal ve kültürel faaliyetleri de es geçmiyor. Önceki günlerde BUTTİM Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde Ertuğrul Okulları Ar-Ge ve Bilim Kurulu Başkanı Psikolog Dr. Zafer Akıncı, BUTTİM’de faaliyet gösteren firma temsilcilerinin aileleriyle bir araya geldi. Günümüzün sorunu stres konusunda temel bilgiler veren Akıncı, önemli tüyoları dinleyicilerle paylaştı.

Akıncı, günümüzdeki çocukların dikkat dağınıklığı, bilgiyi doğru bir şekilde beyine kodlayamama ve ihtiyaç halinde o bilgiyi kullanamama gibi sorunları olduğunu belirtti. Mutlu çocukların iletişimi doğru olan bir aileden geldiğini ifade eden Akıncı, kaygı ve korkuların stres oluşturduğuna da dikkati çekti.

“BEYİN BELİRSİZLİĞİ SEVMEZ”

Beyinin belirsizliği sevmediğini ve bunun sonucunda kaygı ve stres oluştuğunu verdiği örneklerle anlatan Akıncı, karşılaştırma yapmanın da yanlışlığına değindi. Akıncı, “Kendimizi veya çocuklarımızı başkalarının hayatlarıyla mukayese etmeyi bırakmalıyız. Mükemmel gibi görünen ailelerin veya kişilerin de bilmediğimiz bir sürü önemli sorunları olabilir. Mukayese bize mutsuzluk verir, mutsuzlukta stres ve depresyon getirir” dedi.

Etkinlik sonunda BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki tarafından Ertuğrul Okulları Ar-Ge ve Bilim Kurulu Başkanı Psikolog Dr. Zafer Akıncı’ya çiçek verildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0