Bursa Valiliği'nden 2 yeni kitapçık

Bursa Valiliği, kenti tanıtmaya yönelik çalışmaların yanı sıra veri oluşturmak amacıyla da kaynak eserler hazırlayıp yayına sunuyor.

Bursa Valiliği'nden 2 yeni kitapçık
banner98
Bursa Valiliği, kenti tanıtmaya yönelik çalışmaların yanı sıra veri oluşturmak amacıyla da kaynak eserler hazırlayıp yayına sunuyor. Bu yıl içinde yayınlanan 2 ayrı kitapçıkta, Bursa, il ve ilçe genelinde tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

    Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ardından İl Planlama ve İl Koordinasyon Müdürü Vedat Atacan’la görüştü. Valilikçe yayına sunulan eserleri inceleyen Şahin, Bursa’nın eğitim, sağlık, tarım, sanayi, enerji, turizm, nüfus hareketleri, ulaşım ve istihdam alanlarıyla ilgili çok önemli ve güncel verilerin kaynak haline getirildiğini kaydetti.

    Şahin, şunları dile getirdi: “Valiliğin bu çalışması gerçekten takdire değerdir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu eserler her siyasetçinin, bürokratın yanı başında her zaman bulundurması gereken öneme sahipler. Bir siyasetçi olarak kaynakları, yararlanmak için her zaman elimin altında bulunduracağım. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

    İLÇELERİN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

    Vekil Şahin’e hediye edilen ‘17 ilçe’ isimli kitapçık, Ağustos ayının ortalarında basıldığı ve dağıtımına geçen hafta başlandığı belirtildi. Yaklaşık 2 yıllık çalışmayla derlenen kitapçıkta, Bursa’nın bütün ilçelerine ait ilgili veriler grafik ve tablolar eşliğinde sunuluyor. Kitabı derleyen Vedat Atacan, ilçelerin nüfus ve demografik yapılarına ilişkin verilerin Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alındığı eğitim, sağlık, tarım, ulaşım, kırsal alt yapı, kültür-turizm, yerel yönetim ve sanayi- ekonomi verilerinin de ilçe kaymakamlıklardan elde edildiği belirtiyor.

    KORECE DE HAZIRLANDI

    Bu yılın Temmuz ayında basılan ve dağıtımına bir süre önce başlanan ‘Bursa 2012’ isimli kitapçıkta ise Bursa’nın il genelindeki sayısal verileri yine tablo ve grafikler eşliğinde sunuluyor. 2012 yılı sonu itibariyle, Bursa’nın, nüfus özellikleri, idari yapısı, coğrafi özellikleri, iklimi, yaşlara göre aldığı göç durumu, sağlık, eğitim, turizm, tarım, iş gücü, sanayi, enerji, ulaşım, maliye-finans, dış ticaret, sosyal yardım ve sivil toplum kuruluşları ile ilgili temel veriler var.

    Kitapçıkta Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Korece de yer alıyor. Bu duruma gerekçe olarak da Valiliğin girişimleriyle, Bursa’nın kardeş şehri olan Güney Kore’nin Gyeonggsanbuk-do’dan gelen konuklara ve heyetlere kitapçığın takdim edilecek olması gösteriliyor.

    Öte yandan, Valilik tarafından gelen heyetlere vermek ve talep eden kurumlara göndermek amacıyla, büyük boy olarak iki tane de sunum kitabı hazırladığı bildirildi. Sunum kitabının ilkinde, Bursa’daki 2013 yılının kamu yatırımları, diğerinde de son 6 aylık gelişmelerini tablo ve grafikler eşliğinde veriliyor.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0