Bursa Barosu, “Çalışma Hayatında Ergonomi” Konulu Seminer Düzenledi.

BURSA BAROSU, ÇALIŞMA HAYATINDA ERGONOMİ KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ… · BURSA BAROSUNDAN SAĞLIK SEMİNERİ… · DR. RAİF: “SÜREKLİ KOLTUKTA OTURMAYIN”

Bursa Barosu, “Çalışma Hayatında Ergonomi” Konulu Seminer Düzenledi.
banner98
 Bursa Barosu, “Çalışma Hayatında Ergonomi” konulu seminer düzenledi.

Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun başta olmak üzere çok sayıda avukat katıldı. Bursa Romatem Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Serap Latif Raif katılımcılara duruş bozuklukları hakkında bilgi verdi.


Çalışma hayatında sıkça karşılaşılan kas ve iskelet sistemi bozuklukları hakkında detaylı bilgiler veren Dr. Serap Latif Raif, ergonominin temel amacının çalışanları kas iskelet rahatsızlıklarından ve hastalıklarından korumak olduğunu ifade etti. Çalışanların performansları ile kas iskelet sağlığı arasında doğrudan ilişki olduğunu belirten Dr. Serap Latif Raif, “Ergonomi, iş hayatında yaralanma riskini ve ortaya çıkan hataları azaltır. Verimliliği artıran ergonomi aynı zamanda moral motivasyonu da sağlar. Ergonomiyle iş organizasyonu estetik bir yapıya kavuşurken, iş kalitesinde de artış olacaktır” diye konuştu.


Ergonomiyi tüm iş kollarında dikkate alınması gereken bir disiplin olarak değerlendiren Dr. Serap Latif Raif uygun çalışma koşulları hakkında da bilgi verdi. Raif şunları söyledi:


“Uygun çalışma koşullarını şöyle sıralayabiliriz; İyi düzenlenmiş çalışma alanı, iyi seçilmiş bir sandalye ve masa, tam göz hizamıza uygun yerleştirilmiş bir monitör, ortam ısısı, aydınlatmanın uygunluğu ve gürültü düzeyinin kabul edilebilir olması.”


SIRTINIZI DAİMA DİK TUTUN


Günümüzde yoğun ve stresli tempoda çalışan insanın basit de olsa bazı egzersizleri yapması gerektiğinin önemine değinen Dr. Serap Latif Raif, konuklara işyerlerinde kolay uygulanabilir tekniklerle ilgili bilgiler verdi.


Dr. Raif sözlerini şöyle tamamladı: “İşyerinde iki büklüm ve öne kaymış bir şekilde oturmayın; sırtınızı daima dik tutun. Boynunuzun yorulmaması için fırsat buldukça başınıza koltuğa yaslayın. Sürekli koltukta oturmayın. Kısa süreli de olsa kalkıp hareket edin. Bilgisayarın monitörü tam karşınızda olmalı. Klavye de karşınızda konumlanmış halde ve dirsek seviyesinde bulunmalı. İş yerinizde basit ve küçük egzersizler yapın.”

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0