banner102

Bulgaristan’da seçim heyecanı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 26 Mart 2017’de Bulgaristan’da yapılacak genel seçim öncesi destek turuna çıkan soydaşları ağırladı.

Bulgaristan’da seçim heyecanı
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bulgaristan’da çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi başkan yardımcıları ve milletvekilleri Şabanali Ahmed, Mehmet Hoca, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yılmaz’ı ağırladı. Bulgaristan seçimlerinin hayati bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Edebali, “Bulgaristan’da mart ayında yapılacak genel seçimler, bölgede yaşayan soydaşlarımızın temsili açısından bizlerin de yakından takip ettiği bir süreç. Seçim barajı olan yüzde 4’lük engel aşılarak Bulgaristan Parlamentosu’nda Türk ve Müslüman kardeşlerimizin temsil edilmesine, seslerinin duyurulmasına önem veriyoruz” dedi.
Balkanlar ile aradaki tek farkın coğrafi uzaklık olduğunu vurgulayan Edebali, “Bunun haricinde Yıldırım’da soluduğumuz hava ile Filibe’deki, Cebel’deki havayı farklı görmüyoruz. Balkanlar bizim gönül coğrafyamızın kalbidir. Yıldırım çok sayıda Bulgaristan göçmenine ev sahipliği yapıyor. Bu bizim aramızdaki bağı daha da güçlendiriyor. Yıldırım’ın yanlarında olduğunu bilmelerini istiyorum. Ayrıca Türkiye’de oy kullanacak seçmenler için gereken kolaylığı da sağlayacağız” diye konuştu.
Milletvekili Şabanali Ahmed, iki ülke arasındaki sınırların kardeşlik bağlarını bugüne kadar engelleyemediğini belirtti.Yıldırımlı ve Bursalı kardeşlerin desteğini hep yanlarında hissettiklerini dile getiren Ahmed, “Bulgaristan’daki Türk ve Müslümanların temsili için siyasi çalışmalar yürütürken, Yıldırımlı ve Bursalı kardeşlerimizin desteğini hissediyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0