Bu kez de direnişin sembolü 'Rabia' nın sahibi Sakarya

Mısır’da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen ‘Rabia’ meydanının adı Erenler Belediyesi’nin yeni yaptırdığı parka verilecek.

Bu kez de direnişin sembolü 'Rabia' nın sahibi Sakarya
banner98
Mısır’da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen ‘Rabia’ meydanının adı Erenler Belediyesi’nin yeni yaptırdığı parka verilecek. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Mısır’da darbeye karşı koyulan direnişin sembolü haline gelen ‘R4BİA’ isminin, Yeşiltepe Mahallesi'nde yapılmakta olan 2 bin 200 metrekare parka verileceğini söyledi.


Başkan Cavit Öztürk, yaptığı açıklamada, Mısır’da Müslüman kardeşlerin insanlık dışı bir katliam ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, "Çok sayıda Müslüman kardeşimiz keskin nişancılar tarafından sokak ortasında adeta avlanarak şehit edilmekte. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düşüncesinde olan bir Müslüman olarak elbette kardeşlerimizin, çocukların ve bebeklerin katledildiği bu zulüm karşısında sessiz kalamazdık.” dedi.


Türkiyeli Müslümanlar olarak, Mısırlı kardeşleriyle birlikte olduklarını göstermek, acımasızca kendi halkını katleden darbeci zalim Sisi yönetimine karşı tüm onurlarıyla dik duran Mısır halkına dua ettiklerini belirten Öztürk, şöyle dedi: "Bizlerin de onların yanında dik durması gerektiğine inandığımız için tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de meydanlarda ellerimizi semaya kaldırarak dualar ile destekler verdik. Şehit edilen kardeşlerimiz için dua niyetine ilçemizde yeni yapmakta olduğumuz parka 'Rabia' adını vererek kardeşlerimizin bu onurlu direnişini Erenler'de yaşatmak, onları her daim dualarımızda hatırlamak adına parka bu ismi vermeyi uygun gördük.”
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0