Bitlis’te kapalı dağ köylerinin yolları açılmaya çalışılıyor

Bitlis ve ilçelerinde son bir hafta boyunca aralıksız etkili olan kar yağışı yüzlerce köy ve mezranın yolunu kapattı.

Bitlis’te kapalı dağ köylerinin yolları açılmaya çalışılıyor
banner98
Bitlis ve ilçelerinde son bir hafta boyunca aralıksız etkili olan kar yağışı yüzlerce köy ve mezranın yolunu kapattı. Yolların kardan dolayı kapanması nedeniyle köylerden ilçe merkezi gelen bazı vatandaşlar ise ilçe merkezlerinde mahsur kalmış durumda. Karla mücadele ekipleri ise mahsur kalan vatandaşları ve araçları kurtarmak ve dağ köylerinin yollarını açmak için hummalı şekilde çalışmalarını yürütüyor. Köylerde ve yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için ekipler canla başla çalışırken, mahsur kalan köylüler günler sonra köylerine ulaşabiliyor.

Karla mücadele ekiplerinin Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Nemrut Dağı eteklerinde bulunan Çekmece köy yolu ve Nemrut Kayak Merkezi yolu açma çalışmalarını yerinde takip eden Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, karla mücadele ekiplerinin geceli ve gündüzlü olarak kapanan yolları açmak için çalışma yürüttüğünü söyledi. Bitlis ve içlerinde karla mücadelenin devam ettiğini kaydeden Vali Yurdakul, “Özel İdare karla mücadele ekiplerimiz canla başla gerek köylerimizin yolunu gerekse dağ köylerinde ki yolları ve kayak merkezlerinin yollarını açmak için büyük mücadele veriyorlar. 10 ayrı şantiyede 33 ayrı ekibimiz karla mücadele çalışması yürütüyor.” dedi.

"KRİZ MASASI OLUŞTURULDU"
Yaşanan yoğun kar yağışları nedeniyle kriz masası oluşturduklarını dile getiren Vali Yurdakul, şöyle konuştu: "Daha güvenli kazasız ve belasız seyirler için çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda gerek hava yolu helikopter desteğimiz gerekse kara yolundan kızak ve paletli ambulanslarımızla acil durumlara müdahale ediyoruz. Bunun yanında acil durumlar için kriz masası oluşturduk. Vatandaşlarımız olası durumlarda 122’den bu kriz masasına ulaşıp yardım isteyebilirler."
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0