Bilezik Hırsızlığı Kameraya Yakalandı!

Kartal'da bir kuyumcuda el çabukluğuyla 82 gram altın çalan 2 kadın kameralar tarafından görüntülendi.

Bilezik Hırsızlığı Kameraya Yakalandı!
banner98
Kartal'da bir kuyumcuda el çabukluğuyla 82 gram altın çalan 2 kadın kameralar tarafından görüntülendi. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde müşteri gibi davranan kadınlardan biri bilezikleri çalarken diğeri de tezgahtarın dikkatini dağıtmaya çalışıyor. Kılıktan kılığa giren kadınların daha önce başka işyerinden hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Kameralar tarafından saniye saniye görüntülenen olay önceki gün Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre kuyumcuya müşteri gibi gelen 2 kadın vitrindeki altınlara bakmak istediğini söyledi. Görevlinin elinden bilezikleri alan zanlılardan biri el çabukluğu yöntemiyle 3 tanesini çantasının altına sakladı. Bu sırada diğer zanlı ise sık sık soru sorarak tezgahtarın dikkatini dağıtmaya çalıştı. Sakladığı bilezikleri bir süre elinde tutan zanlı kadın daha sonra tezgah üzerindeki çantayı perde yaparak cebine attı. Yaklaşık 8 bin liralık altını çalan zanlılar daha sonra soğukkanlı bir şekilde kuyumcudan ayrıldı.

İlginç hırsızlık zanlılar uzaklaştıktan sonra fark edildi. Bileziklerin eksik olduğunu anlayan Kuyumcu Serkan Eroğlu, hemen güvenlik kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarında soyulduğunu gören Eroğlu, hemen polis ekiplerine haber verdi. Polis, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. İşyerinde açıklama yapan Serkan Eroğlu, müşteri gibi gelen 2 kadının el çabukluğu yöntemiyle yaklaşık 8 bin liralık altınını çaldığını söyledi. Polisin zanlıları yakalamak için işi sıkı tutmadığını iddia eden Eroğlu, "Kamera kayıtlarında herşey net bir şekilde görülüyor. Öğrendiğim kadarıyla hırsızların kimlikleri de belirlenmiş. Ancak halen yakalanmadıklarını biliyoruz. Emniyetimizin biran önce bu işi çözmesini bekliyorum. Bizi soyanların vatansız olduklarını duyduk. Nasıl olur da bu insanlar bu kadar rahat dolaşabilirler? Buradan esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum. Dikkatli olsunlar. Kimsenin canı yanmasın." diye konuştu.

Bu arada başörtülü kadın kılığında kuyumcuda hırsızlık yapan 2 kadının, başka işyerinde de başı açık şekilde hırsızlık yaptıkları belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0