Bayrak da Tartışmaya Açılacak, İstiklal Marşı da!

AK Parti’li Yasin Aktay'ın Bayburt'ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözlerini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bugün çıkmış bir AKP yalakası ‘Türk ırkı diye bir ırk yoktur diyor.

 Bayrak da Tartışmaya Açılacak, İstiklal Marşı da!
banner98
AK Parti’li Yasin Aktay'ın Bayburt'ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözlerini eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bugün çıkmış bir AKP yalakası ‘Türk ırkı diye bir ırk yoktur’ diyor. Bu AKP bir 10 sene daha iktidarda kalırsa bilin ki bayrak da tartışmaya açılacak, İstiklal Marşı da tartışmaya açılacaktır” dedi.

CHP'li İnce, il ve ilçe başkanlıkları ziyareti ile belediye başkan adaylarını açıklamak için geldiği Amasya’da partililerle bir araya geldi. Yampaş Düğün Salonu’nda partililere seslenen CHP’li İnce, “Amasya’ya bir daha geldiğimde muhalefet milletvekili olarak değil, bu ülkenin bir bakanı olarak iktidar milletvekili olarak gelmek istiyorum” dedi.

Türkiye’nin bölünme sınırına geldiği iddiasında bulunan İnce, “Bu ülke bölünme sınırlarına gelmişse, tabelalarımızdan T.C. ibareleri indirilmişse, andımız yasaklanmışsa, Başbakan ‘Kürdistan’ demişse Amasya Genelgesi günlerinde gibiyiz demektir. Var olan değerlere sahip çıkmasını bilmeliyiz. Hani bir söz vardır, sağlığımızı kaybettiğimizde sağlığımızı anlarız, yaşlılığa geldiğimizde gençliğimizi anlarız, bağımsızlığımızı kaybettiğimizde ise iş işten geçmiş olabilir. Bu toprakları böldürmeyelim. Bu ülkenin bayrağını indirtmeyelim” diye konuştu.

“BAYRAK DA İSTİKLAL MARŞI DA TARTIŞMAYA AÇILACAK”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay'ın Bayburt'ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözlerini de eleştiren İnce, “Bugün çıkmış bir AKP yalakası ‘Türk ırkı diye bir ırk yoktur’ diyor. Bu AKP bir 10 sene daha iktidarda kalırsa bilin ki bayrak da tartışmaya açılacak, İstiklal Marşı da tartışmaya açılacaktır. Bunu bilin buna göre oy kullanın" şeklinde konuştu.

“CEMAATİ BİTİRME PLANINI MGK’DA İMZALAMIŞLAR”

Türkiye’nin berbat günler yaşadığını iddia eden İnce, şunları söyledi: “Bir belge yayınlanıyor, bir cemaati bitirme planını Milli Güvenlik Kurulu’nda imzalamışlar. Birisi diyor ki ‘Ben o gün meclis başkanıydım ben imza atmadım. Öbürü diyor ki ‘İmzaladık ama kıs kıs da güldük, gereğini yapmadık. İmza atmadım diyen insanları siz aylarca günlerce ıslak imza tartışması yaptırmadınız mı? O insanları yıllardır hapiste tutuyorsunuz, şimdi imzayı ‘attım’ ‘atmadım’ ‘benim değil’ ‘gereğini yaptım, yapmadım’ tartışması yapıyorsunuz. Başbakan yardımcısı açıklama yapıyor diyor ki, ‘Onlar Milli Güvenlik Kurulu’nda yazılanlar gizli belgelerdir, bunları gazete nasıl basıyor? Be vicdansız, sana suikast yapılacaktı diye devletin kozmik odasına girilmedi mi, orası gizli değil miydi?"

“BÖYLE ÜÇKAĞITÇILIK ŞEYTANIN AKLINA BİLE GELMEZ”

Hükümetin istatistik rakamlarını da eleştiren İnce, “Mesela bir gecede 2 bin 400 dolar zengin yaptılar bizi, milli geliri bir gecede değiştirdiler. Mesela sınavlarda sıfır çekmiyorsunuz artık, hiçbir şey yapmasan da sıfır vermiyorlar en azından bir veriyorlar. Mesela trafik kazalarındaki ölüm sayısını azalttılar. Nasıl azalttılar biliyor musunuz? Allah göstermesin bir kaza oldu diyelim, 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralı var. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, 2'si de hastanede öldü diyelim, ‘olmaz zamanın da ölseydi. İlk anda ölen 2'sini trafik kazasından öldü, diğerlerini ecelinden öldü yazıyorlar. Böyle üçkâğıtçılık şeytanın bile aklına gelmez” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0