Başbakan'ın mahallesinde dinamit korkusu

Üsküdar-Çekmeköy arasında inşa edilen metro hattı için Kısıklı durağında başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Başbakan'ın mahallesinde dinamit korkusu
banner98
Üsküdar-Çekmeköy arasında inşa edilen metro hattı için Kısıklı durağında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Tünel çalışmaları sırasında kontrollü şekilde patlatılan dinamitler, Başbakan’ın konutunun da bulunduğu mahallede deprem etkisi oluşturuyor. Mahalle sakinleri ve esnaf ise haftada birkaç kez tekrarlanan bu duruma alıştıklarını söylüyor.

Metro çalışması kapsamında istasyonlar arasındaki tünel kazma işlemleri yapılıyor. Söz konusu tünel yapım işi için de işçiler zaman zaman dinamit kullanıyor. Dinamit patlatılmadan önce siren çalınarak ve esnaf bilgilendirilerek patlama olacağı bilgisi önceden veriliyor. Haftada birkaç kez tekrarlanan bu duruma esnaf her ne kadar alışık olsa da Kısıklı’ya dışarıdan gelenler patlamayı ve sarsıntıyı duyduğu anda deprem olduğunu zannediyor. Patlamadan etkilenen konutlar arasında Başbakan’ın evi de bulunuyor. Başbakan Erdoğan’ın evi metro inşaatına yaklaşık 100 metre mesafede bulunuyor.

Dinamit sesine alıştığını anlatan Kısıklı esnaflarından Mehmet Kanbur, “Metro çalışmaları başlayalı bir yıl oldu. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar sırasında dinamit kullanıyorlar. 5-6 saniye kadar deprem etkisi yaşanıyor. Bir uğultu sesi geliyor. Patlama olmadan ya da olduktan sonra ölçüm yapıyorlar. Bizim şikayetimiz de olmuştu. Ölçüm yapmışlardı. Şuan bir sıkıntı yok. Beş dakika önce patlama olacak diye uyarıda bulunuyorlar. Biz de müşterilerimizi uyarıyoruz. Başbakan’ın evi de burada, muhtemelen o evde olunca patlama olmuyordur. Evde çocuklar da etkileniyor. Günde üç sefer bu patlamalar yaşanıyor. Biz artık alıştık. İlk duyanlar korkuyor. Ölçüm yapıldığı için bir endişe duymuyoruz; ama yüzde 1 de olsa etkisi vardır.”

40 senedir Kısıklı’da yaşadığını belirten Zübeyir Aydın ise, “Dinamiti patlatmadan önce buradaki tüm esnafları dolaşıyorlar. 15 dakika sonra patlama olacağını söylüyorlar. Bir deprem havası yaşanıyor. Gerçekten büyük bir sarsıntı oluyor. Ölçüm cihazı ile ölçüm yapıyorlar. Esnaf biliyor ama dışarıdan gelenler tedirgin oluyor. Bu işlem haftada birkaç kez tekrarlanıyor.” ifadelerini kullanıyor.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0