Başbakan'dan Fenerbahçe Değerlendirmesi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verdiği cezayı değerlendirdi.

Başbakan'dan Fenerbahçe Değerlendirmesi!
banner98
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verdiği cezayı değerlendirdi. Geçmişteki konuşmasını hatırlatan Erdoğan, tüzel kişileri değil, suçları varsa kişilerin cezalandırılmasının doğru olacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Camii’nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan burada Fenerbahçe ve Beşiktaş’a yönelik verilen cezaları değerlendirdi. Bütün kulüplere eşit mesafede olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Benim için Türkiye’deki kulüplere eşit mesafedeyim. Fenerbahçe’de çocukluğumdan beri özel muhabbetim var.

Tüzel kişilikleri cezalandırmak değil, eğer suçluysa bireyleri cezalandırmak doğru olandır. Bunu siyasi parti ve dernekler için aynı şekilde kullanıyorum. Fenerbahçe camiasının diyelim ki 20-25 milyon taraftarı var, Beşiktaş’ın 15, 20 milyon taraftarı var. Böyle bir karar alındığı zaman o kitlenin tamamını cezalandırmış oluyorsunuz.


Burada Ahmet, Mehmet böyle bir yanlış yapmışsa ona ceza verebilirsiniz ama kalkıp da bir kulübe bir küme düşürmek veya şu kadar para cezası böyle bir şeyin yapılmasını ben asla tasvip etmiyorum. Yıllardır UEFA’nın kuralları içinde var, kuralları koyanlar insan, siz de şimdi gelin bu yanlışı düzeltin, on yıllardır devam eden bu yanlış, kulüplerin boynunda bir testere gibi bir satır gibi, bunu kaldıralım.”
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2013, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0