Başbakan Yıldırım’dan Kamu Denetçiliği Kurumuna Tam Destek

Başbakan Yıldırım’dan Kamu Denetçiliği Kurumuna Tam Destek Kamu Başdenetçisi Malkoç: Bürokratik oligarşi ile mücadele edeceğiz.

Başbakan Yıldırım’dan Kamu Denetçiliği Kurumuna Tam Destek
banner98
 Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, Başbakan Yıldırım’ı ziyaret etti.

TBMM tarafından seçilip görevlerine başlayan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ardından Başbakan Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, kabulünden dolayı Başbakan Yıldırım’a teşekkür ederek, Kurumun faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Şeref Malkoç, vatandaşların hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, idarenin hizmet standardını yükseltmek, iyi yönetimin oluşmasında idareye yol göstermek, kamuda şeffaflığı sağlamak ve bürokratik oligarşi ile mücadele için çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

Şeref Malkoç, Kurumun; hukukun üstünlüğünün sağlanması, insan haklarına saygının geliştirilmesi ve halka karşı sorumluluk anlayışı içerisinde dört yıldır çalışmalarını sürdürmekte olduklarını söyledi.

Kuruma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yanında diğer ülke vatandaşları, tüm gerçek ve tüzel kişiler, bizzat veya kanuni temsilcileri aracılığıyla ücretsiz bir şekilde şikâyet başvurusunda bulunabileceklerini ifade eden Malkoç, bugüne kadar Kuruma toplam 24.851 başvuru yapıldığını da kaydetti.

Devletle vatandaş arasında köprü olacaklarını belirten Malkoç, ombudsmanlığın vatandaş için ihtiyaç kapısı olduğunu vurguladı. Kurumun vatandaş nezdinde bilinmesinin çok önemli olduğunu da belirten Malkoç, 2 Mart 2017 de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla ‘Uluslararası Göç ve Mülteci Sempozyumu’ düzenleneceğini, dünyadaki 140 Ombudsmanı Türkiye’ye davet ettiklerini belirtti.

Kurumun verdiği kararlara bütün kamu kurumları uymalıdır.

Başbakan Binali Yıldırım ise, KDK’nın, insanların hakkını, hukukunu ve çıkarlarını gözeten bir kurum olduğunu, Kamu Başdenetçisi ve Kamu Denetçilerinin de mazlumun yanında olmaları nedeniyle görevlerinin önemli olduğunu ifade etti.

Kurumun verdiği kararlara bütün kurumların uyması gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, kararların daha etkili olması için yasal değişiklikler dâhil her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kısa sürede Kurumu da ziyaret etmek istediğini belirten Yıldırım heyete, yeni görevlerinin hayırlı olması yönündeki temennilerini ileterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette, Kamu Denetçileri Arif Dülger, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, Mustafa Özyar ve Yahya Akman ile Kurum Genel Sekreteri İbrahim Kılınç da yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0