Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Türkiye'nin DEAŞ ile mücadele kararını kimse sorgulayamaz

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Güvenli bölge, ayrıca konuşulacak bir konudur. Zeytin Dalı Harekatı'nın durdurulması veya noktalanması için konuşulacak bir konu değildir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Türkiye'nin DEAŞ ile mücadele kararını kimse sorgulayamaz
banner98
 

"Harekat hedefine ulaşana kadar sürecek"

"ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, 30 kilometrelik güvenli hat oluşturma önerisi"ne ilişkin soruyu yanıtlayan Bozdağ, güvenli bölge konusunu Türkiye'nin yıllardır dile getirdiğine işaret etti. Bozdağ, "Amerika'nın bugün bu noktaya gelmiş olması elbette önemli ama bu harekatın devam ederken dile getirilmiş olması ayrı bir anlam da taşıyor." diye konuştu. 

Bozdağ, harekatın hedefe ulaşana ve başarıyla neticelenene kadar süreceğini, bunda kimsenin tereddüdü, endişesinin olmaması gerektiğine işaret ederek, "Güvenli bölge ayrıca konuşulacak bir konudur. Zeytin Dalı Harekatı'nın durdurulması veya noktalanması için konuşulacak bir konu değildir. Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı'nı planladığı gibi hedeflerine ulaştırana kadar sürdürecektir." ifadesini kullandı.

"ABD bizimle bir dayanışmaya girmek istiyorsa, bunun yolu basit"

DEAŞ operasyonu bittikten sonra silahların toplanacağı şeklinde de sözlerin verildiğine değinen Bozdağ, "Artık sözle vakit geçirme dönemi bitmiştir, icraatın zamanıdır. Eğer, bizimle bir dayanışma içine ABD girmek istiyorsa, bunun yolu basit. Silah vermeyi durduracak, verdiği silahları toplayacak ve PYD/YPG teröristlerine 'Türkiye'ye karşı mücadele etmeyin, bu işi bırakın ve siz Fırat'ın doğusuna çekilin' diyecek." ifadesini kullandı.  

Bekir Bozdağ, DEAŞ'ın bir terör örgütü olduğunu, ona karşı etkin bir mücadele yapıldığını belirterek, "DEAŞ'a karşı en etkin mücadeleyi veren ülke de Türkiye'dir. DEAŞ teröründen en büyük zararı görmüş ülke de Suriye ve Irak dışında Türkiye'dir. Onun için Türkiye'nin DEAŞ terörüyle mücadele konusundaki samimiyetini kimse sorgulayamaz, kararını da kimse sorgulayamaz." açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin sınır güvenliği, ulusal güvenliği, bölgedeki vatandaşların güvenliği ve Türkiye üzerinden batıya doğru gidecek başka terör saldırılarını önlemek maksadıyla terör örgütleriyle mücadelesine devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, "Eğer ABD yönetimi Türkiye ile karşı karşıya gelmeyi istemiyorsa ki istemiyor, biz de istemiyoruz Türkiye olarak, bunun yolu belli, teröristlere verilen desteklerin kesilmesidir." diye konuştu.

"Böyle aydın olmaz olsun"

Milletvekillerine Zeytin Dalı Harekatı karşıtı mektup gönderilmesine ilişkin soru üzerine Bozdağ, şöyle dedi:

"Bunlar diploması olan insanlar. Ben bunların aydın olduğuna inanmıyorum. Diplomayı alırsınız, işte, üniversiteyi bitirdi mi aydın zannediyor kendilerini. Esasında karanlıktan kurtulamamış, karanlığı aydınlık zanneden tipler bunlar. Bunları samimi de görmüyorum." 

Bozdağ, şunları kaydetti:

"TSK ya da Türkiye devleti, insanların kanından beslenen terör örgütünün üzerine gittiği zaman, bunların teröristlerini etkisizleştirmeye başladığı zaman bu teröristler bunlar için kıymetli hale geliyor. Barış o zaman akıllarına geliyor, sivil o zaman akıllarına geliyor. Neredeydiniz 40 bin civarında vatandaşımızı bu terör örgütü şehit ederken. Hendek teröründe neredeydiniz? Şimdi YPG/PYD unsurları o bölgede kendilerine biat etmeyen Kürtlerin mal varlıklarına el korken, çocuklarını zorla ellerinden alıp terörist yaparken, daha da biat etmezse göçe zorlarken, oradaki Kürtleri katlederken niye siviller aklına gelmiyor. TSK'nin yaptığı sivil insanlara zarar vermek değil, eli kanlı teröristlere karşı mücadele etmektir. O neden bunlara ben aydın denmesini de kabullenemiyorum. Bunlar hep bildik tipler. Terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları, gönüllü destekçileri. Barış kavramı altında terör örgütlerine, onların teröristlerinin çökertilmesine dönük başlayan harekatı, operasyonu zayıflatmak için kamuoyu oluşturuyorlar. Bunları bir kez daha milletimize şikayet ediyorum. Böyle aydın olmaz olsun."

"CHP milletvekili PKK'nın talimatına destek vermiş oldu"

Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yönelik roket saldırılarının Türkiye topraklarından yapıldığı iddiasının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"PKK terör örgütü, Birleşmiş Milletler'de pazartesi günü Suriye konusu ele alındığı gün, örgüt üyelerine talimat veriyor; 'Sivillerin öldürüldüğüne dair görüntüleri çoğaltın, oluşturun. Bunları medyada daha fazla görünür hale getirin. Türkiye'deki meskun mahallere atılan roketlerin Türkler tarafından atıldığını yayın.' Bu talimattan sonra bir bakıyorsunuz, PKK siteleri ve o siteleri oluşturanlar oradan bunu yaymaya başladılar. CHP milletvekili, bilerek veya bilmeyerek, PKK terör örgütünün bu talimatı doğrultusunda onların propagandasına yaptığı bu açıklamayla destek vermiş oldu."

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bozdağ, "Sosyal medyada yer alan Türkiye aleyhine çıkan haberlerin önemli bir kısmı terör örgütü tarafından oluşturulan haberlerdir. Terör örgütü ve destekçileri tarafından yayınlanan ve yaygınlaştırılan haberlerdir. Bunlara karşı herkesin uyanık ve dikkatli olmasında fayda vardır." ifadelerini kullandı. 

"ABD silah vermeyi kesecek"

Amerika'nın "Zeytin Dalı Harekatı'nın kısa sürmesini" istediğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"ABD bunun kısa sürmesini istiyorsa ben formülü söyleyeyim; ABD, PYD/YPG terör örgütlerine silah vermeyi kesecek, verdiği silahları elinden alacak. Afrin'deki PYD'li YPG'li teröristlere 'Buradan defolup gidin, Türkiye'ye karşı terör eylemleri yapmayın' desin, oradaki operasyon çok kısa sürede biter."

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0