banner101

Başbakan Erdoğan: Meclis'e milletten başka kimse hesap soramaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis, milletin şekillendirdiği bir kurumdur. Kararları beğenmezseniz sandıkta değiştirirsiniz.

Başbakan Erdoğan: Meclis'e milletten başka kimse hesap soramaz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis, milletin şekillendirdiği bir kurumdur. Kararları beğenmezseniz sandıkta değiştirirsiniz. Meclis'e milletten başka kimse hesap soramaz. Sermayenin, medyanın, sesi çok çıkanın, güçlünün millete rota çizme dönemi geride kaldı. Hesabı da, cezayı da millet keser." dedi.

Erdoğan, Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Atapark Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, Muğla’da tarihi bir gün yaşandığını belirterek, "Dün Muğla’da tarihi gün yaşadık. 168 trilyon liralık eserleri açtık. Bugün Fethiye’de 13 trilyonluk eserlerin açılışını yaptık. Milas’ta da tarihi bir anı yaşıyoruz. Bu toplu açılışta 25 trilyon (milyon) liralık yatırımı Milaslıların hizmetine sunuyoruz. Bugün bir müjde vermek istiyorum, İller Bankası olarak Milas’ın tamamının kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesini 65 trilyonla ihale ettik. Bunu yeniliyoruz. 200 kilometre uzunluğunda kanalizasyon 45 kilometre uzunluğunda yağmur suyu şebekesini 6 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. Erdoğan, parlamento çatısı altında olup bayrağımıza saygı göstermeyenlerin saygı göremeyeceğini söyledi.

Milli iradeyi yok sayan anlayışlara karşı mücadele ettiklerini bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran Erdoğan, "Durmak yok yola devam. İşimiz var koşacağız. Her alanda ezberleri bozuyoruz. Siyasetinde ezberini bozduk. Milli iradeye güç kazandırdık. Türkiye Büyük Millet Meclisi her alanda karar alınacak yerdir. Türkiye’nin her meselesinin çözüm yeri meclistir. Meclis, milletin şekillendirdiği bir kurumdur. İktidarı, muhalefetiyle meclisi siz oluşturdunuz. Kararları beğenmezseniz sandıkta değiştirirsiniz. Meclise milletten başka kimse hesap soramaz. Sermayenin, medyanın sesi çok çıkanın, güçlünün millete rota çizme dönemi geride kaldı. İktidarı, vekilleri millet getirir, millet götürür. Hesabı da, cezayı da millet keser. Bu ülkenin sahibi sizlersiniz. Milli iradeye, kendi iradenize sahip çıkacak olanlar sizsiniz." dedi.

"BU TOPRAKLAR HEPİMİZE YETER"

Başbakan Erdoğan, konuşmasının devamında ‘tek millet, tek vatan, tek bayrak’ vurgusu yaparak, "Her yerde bir şey söylüyorum. Tek millet, tek bayrak, tek devlet diyorum. Bu vatanda kimseye operasyon yaptırmayız. Kimsenin buna gücü yetmez. 780 bin kilometre Türkiye Cumhuriyeti vatan toprağında kardeşçe barış içinde yaşayacağız. Birileri rahatsız oluyor. Neden? Neden rahatsız oluyorsun? Bu topraklar hepimize yeter. Bu rahatsızlık niye? Biz yere sağlam basıyoruz, sağlam basacağız. Onun için çözüm süreci dedik. Diyarbakır’da halkımızı gördük. İki günde 60 bin kişi vardı. Bismil, Ergani’de 40 bin kişi vardı. Bir gencin otobüste yanıma gelip ‘başbakanım artık barışa susadık’ demesi çok anlamlıydı. Biz orda 10 binleri kucaklamak için vardık. Barzani’yi onun için getirdik sağolsun geldiler. Şivan Perwer oradaydı, İbrahim Tatlıses oradaydı. Neden, bu ülkenin birliği için kardeşlik için oradaydık. Buna hasretiz. Biz ne Türkçülükten ne Kürtçülükten yana değiliz. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından yanayız. Ne set çekenlere ne korku pompalayanlara kulak asmayın. Bizim milletten gizlimiz saklımız yok. Olamazda. Aramızda perde yok. Gelin büyük kardeşlik projesini hep birlikte gerçekleştirelim. Allah, kardeşliğimizi, birlik beraberliğimizi muhafaza etsin." diye konuştu.

Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan, bazı bakanlar ve diğer yetkililerle birlikte toplu açılış kurdelasını kesti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0