banner101

Başbakan Davutoğlu, Malatya’da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti’nin 12 yıl içinde kat ettiği yollara bakın. Şimdi onlar mega projeler yapıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun aklı ermiyor mega proje yapıyor. Biz ise bu milleti ve devleti küresel aktör yapıyoruz” dedi.Seçim...

Başbakan Davutoğlu, Malatya’da
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti’nin 12 yıl içinde kat ettiği yollara bakın. Şimdi onlar mega projeler yapıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun aklı ermiyor mega proje yapıyor. Biz ise bu milleti ve devleti küresel aktör yapıyoruz” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında partisinin Malatya mitingine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada muhalefet partilerini eleştirdi. Miting öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan miting alanını dolduran partililer ellerindeki bayraklarla seçim şarkılarına eşlik etti. Miting alanına gelen Başbakan Davutoğlu’nu Malatyalılar büyük bir coşkuyla karşıladı. Malatyalıları selamlayan Davutoğlu, “Selam olsun, destan şehir, destanlar yazan Malatya’ya selam olsun. Malatya’nın yiğit insanlarına Turgut Özal’a, Hamido’ya, Eşref Bitlis’e selam olsun. Gönlümüzün en derinden muhabbetiyle selam olsun. Allah Malatyalıları her zaman aziz eğlesin. Hava şartlarından dolayı geciktik ama Malatyalı bir kez meydana çıktı mı o meydanı bir daha terk etmez. Malalayalı çok dostum ve öğrencim oldu. Hayatımda meydanı terk eden Malatyalı görmedim. Malatya AK Parti’nin hep kalesi oldu. Hey Malatya 7 Haziran’da bir kez daha destek vereceğiz. Zalimlere karşı gür sesimize gür katacak mısınız? Malatya hazır mısın? Darbecilere karşı Şehit Adan Menderes’in yolundan yürümeye hazır mısın?” dedi.
“TARİHİ KAVŞAKTAYIZ”
Türkiye’nin tarihi bir kavşakta olduğunu ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çok önemli bir tarihi kavşaktayız. Malatya hep milletin adamlarıyla dik durdu. 28 Şubat’ta Malatyalı bacılarımızın duruşunu hiç unutmadık. 28 Şubat’ın o karanlık günlerini tarihe gömmek için gece gündüz çalıştık. AK Parti hareketi mili yürüyüş hareketidir. Hey Malatya 28 Şubat zulmünü kim durdurdu, başörtüsü zulmünü kim durdurdu. Bir başbakan demişti ki Allah rahmet eylesin bir başörtülü milletvekiline ‘Dışarı dışarı’ dedi. Şimdi herhangi biri başörtülü birine çık dışarı diyebilir mi? Diyemez, çünkü AK Parti var. Kim zulüm yaparsa onun karşısındayız. Birer birer bütün yanlışları kaldırdık. Onlar konuşur AK Parti yapar” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“AK Parti’nin 12 yıl içinde kat ettiği yollara bakın. Şimdi onlar mega projeler yapıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun aklı ermiyor mega proje yapıyor. Biz ise bu milleti ve devleti küresel aktör yapıyoruz. Biz iktidara geldiğimiz 2002’de azizi milletimiz İMF kapısında borç dileniyordu. IMF’ye olan borcu kim bitirdi. Artık IMF’ye borç veren onurlu bir ülke olduk. Onurlu ülkeyi kim kurdu? Öyle bir yeni Türkiye inşa edeceğiz ki bütün dünya gıpta ile bakacak. Kendi savaş uçağımızın dizaynına başladık. 2023’te kendi uçağımız semalarda uçacak. Malatya semalarında, Hakkari semalarında, Edirne semalarında bizim uçağımız havalanacak. Bunları kim yapıyor? İşte onlar konuşur AK Parti yapar. Allah bu tekbirleri bu semalardan indirmesin. Bu aziz ülke 2002’de mahcup durumdaydı. Başka ülkelere hatta namerde bile bizi muhtaç etmişlerdi. İşte şimdi neden 7 Haziran’a giderken bunlar çete oldu biliyor musunuz? AK Parti’yi durdurmak için. Siz AK Parti’yi, milli duruşu durdurmak isteyenlere izin verir misiniz? Filistin’e sahip çıkan sesimizi kısmak isteyenlere fırsat verir misiniz? Biz mazlumlara sahip çıkıyoruz. HDP Eş Başkanı diyor ki ‘Kudüs Yahudilerin kutsal toprakları.’ Hey Malatya’nın yiğitleri bu adamlara fırsat verecek misiniz? 2002’de en temel ihtiyaçlar bile karşılanamıyordu. Ama şimdi havalimanları, köprüler yapıyoruz. Biz milletle beraberken engel tanımayız. Dağlar, Toroslar geçit vermese bile biz aşarız ve şehir şehre kavuştururuz. Şimdi dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yapıyoruz. Dünyanın ilk 3 katlı tünelini Boğaziçi’ne yapıyoruz. Dünyada bir örneği olmayan kanal İstanbul’u yapıyoruz. İşte bunla mega proje işte bunlar yeni Türkiye.”
“MALATYA ŞİFA DİYARI OLACAK”
Malatyalılara müjde de veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas, Malatya ve Elazığ hattına hızlı tren inşa edileceğini ifade etti. Davutoğlu, “Türkiye’de büyük proje olur da Malatya’ya selam vermeden olur mu? Havalimanlarıyla, hızlı trenlerle doğuyu batıya, kuzeyi güneye kim bağladı? İşte biz böyle Türkiye inşa ediyoruz. Bir müjdem daha var. Malatya deyince akla kayısı gelir. Dünyanın en güzel kayısı Malatya’dadır. Don sebebiyle kayısıda zararlar oldu. Buraya gelirken gereken yerlere talimat verdik. Ürünü zarar gören her üreticinin zararı karşılanacak. Kayısıyla ilgili bir müjdem daha var. Bundan sonra incir ve üzün gibi kayısıya da ihracat desteği veriyoruz. Allah kayısımızı bereketli eylesin. Biz Malatya’nın hizmetindeyiz. Malatya’ya karaciğer nakil hastanesi, onkoloji hastanesi yapıyoruz. Battalgazi’ye de hastaneye yapacağız. Malatya şifa diyarı olacak. Malatya’ya ikinci üniversite kazandırmak için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.
18 yaşını dolduran ve ilk defa oy kullanan gençlere de seslenen Davutoğlu, “Gençlerin üzerindeki baskıya kim son verdi? İnşallah gençler 7 Haziran’da sandığa gidip AK Parti diyor muyuz? Sizler eski Türkiye’yi görmediniz. Eski Türkiye’de gençler fikirlerini beyan edemezlerdi. Ama şimdi her yerde başı dik bir gençlik var. Gençlerle daha çok yol yürüyeceğiz. Yeni Türkiye’yi kurmaya hazır mısınız? diye konuştu.
“81 VİLAYETE GİDEN BAŞKA BİRİ VAR MI?”
Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eski Türkiye’de kalanlar diyaneti kapatmak istiyorlar. HDP ise aynı zihniyeti Kürt vatandaşlarımıza uyguluyor. Bu ırkçılara ve tarih düşmanlarına ders verecek misiniz? Ben 81 ilde miting yapıyorum. 81 vilayete giden başka biri var mı? Hani MHP milliyetçiydi, hani CHP ulusalcıydı, bunlar 81 ile gidiyor mu? Eğer bir gün bir saniye dahil birini diğerinden ayırt edersem aldığım nefes haram olsun. Siz bunlara ders verecek misiniz? Ama biz her yerde varız ve var olmaya devam edeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Pensilvanya haber gönderiyor. Paralelciler MHP’yle, CHP’yle ve HDP’yle görüşüyor. Bunların dışında 3 tane daha paralel var. Pensilvanya paraleli, Kandil paraleli ve DHKP-C paraleli var. Yiğit Malatyalılar biz sevdanıza aşığız. Güneş battı ama Malatya dimdik duruyor. İşte aramızdaki fark bu. Biz milletimizin her ferdiyle tek vücuduz. Allah aramızdaki muhabbetti daim eylesin. Bunlar hepsi bir araya gelmiş ve arkalarında uluslararası basın organları var ama bizim arkamızda da millet var millet. Yeni Türkiye’yi hep birlikte kuracağı. Biz büyük bir yolun yolcuyuz. Hep beraber 7 Haziran’da 6-0 yapacak mısınız Malatya? Bu 6’lı çeteye en güzel cevabı Malatya veriyor. Yeni Türkiye’yi engellemeye çalışanlara ne güzel cevabı Malatya verecek. Allah yar ve yardımsımız olsun. Biz dik duracağız, peki siz 7 Haziran’da dik duracak mısınız Malatya? Allah’a emanet ol Malatya.”
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0