Başaran Ulusoy, Baydemir’i ziyaret etti

Bölgede turizmin gelişmesini motive etmek amacıyla 21. Bölge Müdürlüğü'nü Diyarbakır’da faaliyete geçiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek manevi destek istedi..

Başaran Ulusoy, Baydemir’i ziyaret etti
banner98
Bölgede turizmin gelişmesini motive etmek amacıyla 21. Bölge Müdürlüğü'nü Diyarbakır’da faaliyete geçiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek manevi destek istedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır’daki turizm potansiyelini geliştirme ve çevre kültürlerle etkileşim sağlamak amacıyla Diyarbakır’a geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, konuklarını çiçeklerle karşılayarak, seyahatlerin Diyarbakır için hayati derecede önem taşıdığını söyledi. Ekonomik ve sosyal kalkınma olmadan gerçek manada özgürlük, demokrasi, insan haklarının olamayacağını belirten Baydemir, “Çünkü dünyanın neresinde olursa olsun açlığın hüküm sürdüğü bir coğrafyada demokrasiden bahsetmek mümkün değil.” dedi.

Ofis semtinin Diyarbakır’da açılmasının, 10 yıllık kent potansiyeli ele alındığında çok hayırlı bir hizmet olduğunu ifade eden Baydemir, bu ülkenin sahip olduğu en büyük miraslarından birinin Diyarbakır olduğunu belirtti. Kentin tarihi ve kültürel güzelliklerini anlatan Baydemir, yeni havaalanının 5 yıl sonra ihtiyaca yanıt olamayacağını söyledi. Göreve geldikleri ilk günden beri kentteki kültürel varlıkları açığa çıkartmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Baydemir, kent dinamiklerinde bu konuda duyarlı olduklarını ve bakış açılarının ortak olduğunu bildirdi.

"EKMEK KAZANACAK ORTAMI HAZIRLAMAK LAZIM"

Baydemir, turizm potansiyelini harekete geçirmenin, yoksulluğu ortadan kaldırmasının yanı sıra önyargıların kırılmasına da katkıda bulunacağını ifade etti. Öncelikle açlığın ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Baydemir, “Bizim insanların onuruyla, kendi ayakları üzerinde durabileceği bir yaşamın altyapısını oluşturmamız lazım. Kendi ekmeğini kazanacağı bir ortamı sağlamamız lazım.” şeklinde konuştu.

ULUSOY: DİYARBAKIR’I TANITACAK KİTAP ÇIKACAK

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Diyarbakır’da müdürlük açabilmek için çeşitli prosedürlerin tamamlanması için beklediklerini, acente sayısı 100’ü aşınca faaliyete geçirdiklerini ve çalışma hızlarının arttığını belirtti. Ulusoy; bölgenin tanıtımı ve gelişimi için Urfa, Muğla ve Kapadokya’nın ardından 2014’te İçkale Prestij Kitabını çıkartacaklarını, 500 sayfalık bu kitapta Diyarbakır’ı her yönüyle tanıtacaklarını bildirdi. Diyarbakır başta olmak üzere 6 ile katkıda bulunacaklarını ifade eden Ulusoy, bu konuda Baydemir’den manevi destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Ulusoy, “Turizm varsa, huzur vardır, barış vardır. Bu ülkede beraber yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz.” diyerek, özellikle teşkilatlanma konusunda gerekeni yapacaklarını belirtti. Ulusoy, 6. İnanç Turizmi Toplantısı'nı Diyarbakır’da yapacakları müjdesini vererek, yurt içi ve yurt dışından gelecek bin kişiyle ses getirecek bir toplantıyı Diyarbakır’da düzenleyeceklerini, 2014 fuarını da Diyarbakır’da açacaklarını aktardı. Görüşmenin ardından Baydemir, konuklarına Diyarbakır’ın nakşedildiği bir çini hediye ederken, Ulusoy da Baydemir’e kahve fincanı hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0