BAM’dan uygulamalı ‘yemek’ semineri

Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) yetkilileri, Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Yaşam kültürümüzü geleceğe taşıyoruz’ konulu seminer verdi. Uygulamalı olarak gerçekleşen seminerde; kolları sıvayan turizm meslek lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Bursa mutfak kültürüne özel yemekler yaptı.

BAM’dan uygulamalı ‘yemek’ semineri
banner98
 Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ortaklaşa organize ettiği seminer, Odunluk’taki okul binasında düzenlendi. Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) projesi çerçevesinde derlenen ‘Yaşam kültürümüzü geleceğe taşıyoruz’ isimli kitap, öğrenciler için ilham kaynağı oldu. 8 ana başlık altında toplanan ve Bursa’ya has mutfak kültürünün işlendiği kitabı baz alan BAM yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte içerikte yer alan yemeklerden birkaçını uygulamalı olarak katılımcılara gösterdi. Yapılan değerlendirmede, Bursa köylerine ait Hıdırellez çorbası ile pekmezli yeşil mercimek tatlısı katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

Yemeklerin tüketilmesinin ardından yapılan sunumda, Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekildi.

BAM yetkilileri, doğumdan ölüme kadar kayıt altına alınan yaşam kültürünün gelecek nesillere aktarılması konusunda aracı kurum olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Yetkililer, öğrencilerle ‘başka bir projede yeniden bir araya gelme yönünde’ sözleşti.

Bursa köylerine ait lezzetleri ilk defa görüp tattıklarını belirten katılımcılar ise, yöresel mutfak kültürünün tanıtılması konusunda bundan sonra daha hassas davranacaklarını, ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0