Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması

Avukat Gül: "Davayla Türk ordusu büyük darbe almıştır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de büyük darbe almıştır" Avukat Gözüşirin: "Bu dava gelecekte Türk milletinin nasıl aldatıldığını gösterecektir. Bu dava maksadına varmıştır"

Balyoz Planı Davası Temyiz Duruşması
banner98
 Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına devam edildi. 

Turgay Bülent Göktürk'ün avukatı Cafer Gül, müvekkilinin eylemlere katılmadığını, bunu ispat ettiklerini savunarak hakkındaki kararın bozulmasını istedi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, plana ait olduğu iddia edilen bilgi ve belgeleri mahkemeye gönderdiği 
haberlerini yalanladığını anlatan Gül, "Davayla Türk ordusu büyük darbe almıştır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de büyük darbe almıştır. Türk ordusunun beyin takımı etkisiz hale getirilir getirilmez, Kürecik'e füze rampaları konuşlandırılmıştır" dedi. 

Müvekkilinin, Kara Harp Akademisi öğretim üyesi olduğunu belirten Gül, "Harp akademileri bir eğitim kurumudur. Birlik değildir, Birinci Orduya da bağlı değildir. Birinci Ordu akademideki subaylarla ilgili bir görevlendirme yapamaz. Bu nedenle iddia tamamen asılsızdır" diye konuştu. 

Sanık Bulut Ömer Mimiroğlu'nun avukatı Kazım Gözüşirin, müvekkiliyle ilgili görev yaptığı Edirne Alay Komutanlığı sırasında bir takım listeler hazırlamak suretiyle darbeye destek vermekle suçlandığını anlattı. Aynı zamanda emekli jandarma subayı olduğunu belirten Gözüşirin, müvekkilinin hazırladığı iddia edilen 18 listenin Marmara'da bütün bölge komutanlıklarından gönderildiğinin iddia edildiğini belirtti. 

Gözüşirin, "Her ne hikmetse 3 alay komutanı sanık olmuş, diğerlerinin sorgusu dahi yapılmamış. 109 bin veri var. Büyük bölümü açık kaynaklardan temin edilebilecek bilgilerden oluşuyor. 3 alay komutanı dışındakiler hangi gerekçeyle dışarıda tutuldu, gerekçede görmek mümkün değil. O zaman burada bir seçim, bir dizayn, kasıt, kusur var" dedi. Bir alay komutanının oturup binlerce veriyi toplayacak durumda olmadığını savunan Gözüşirin, kötü niyetlerle sızdırılan eski listelerin üzerine ekler yapıldığını iddia etti.  

Balyoz davasında plan denmeyecek belgelerin tartışıldığını öne süren Özüşirin, "Bu dava gelecekte Türk milletinin nasıl aldatıldığını gösterecektir. Bu dava maksadına varmıştır" dedi.  

-Sanık mektubunu okudu 

Müvekkili Mimiroğlu'nun, iki kez erken terfi aldığını, terör örgütü PKK ile savaştığını, dağlarda yaşadığını anlatan Özüşirin, Mimiroğlu'nun kendisine yazdığı mektubu okudu. Özüşirin, Mimiroğlu'nun mektubunda, "Yargıtay cezayı onaylayacaksa onaylasın. Allah her şeyi biliyor.  Allah insanlara sabırlı olmalarını söylüyor. Sabredelim, mükafatını alacağız. Artık tek arzum sevdiklerimile sağlklı yaşayabilmek. Bugüne kadar hiç oy vermemiştim, bundan sonra da vermeyeceğim" dediğini aktardı.  

Özüşirin savunmasını, "Yıllarca ölümün kıyısından geçmiş, dağlarda, taşlarda yatmış, gizli gizli namaz kılmış, nesli tükenmiş bir paşaya böyle yazdırıyoruz. Bu insanın 950 gününü nasıl geri vereceğiz. Bu adamı küstürdük, Allah her şeyi biliyor" diyerek tamamladı. 
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0