Bakanlık sağlık teknoparkına 100 milyon lira destek verdi

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, Dokuz Eylül Üniversitesi İleri Biomedikal Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakanlık sağlık teknoparkına 100 milyon lira destek verdi
banner98
AK Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Nesrin Ulema, Dokuz Eylül Üniversitesi İleri Biomedikal Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Murat Özgören’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Merkeze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kalkınma Bakanlığı’ndan yaklaşık 100 milyon lira destek verildiğini hatırlatan Ulema, "Bu, Kalkınma Bakanlığı’nın Türkiye’de ar-ge anlamında tek kalemde yaptığı en büyük katkıdır. Burası Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük sağlık teknoparkıdır." dedi.

Rektör Füzün de Türkiye’nin sağlık temalı ilk teknoparkında sanayici ve araştırmacılara 22 bin metrekarelik laboratuvar alanı sağladığını belirterek, "EXPO 2020’nin 'Sağlık' temasıyla uyumlu olan teknoparkımıza, yerli yabancı uluslararası firmaların geleceğini umut ediyoruz. Teknopark sayesinde İzmir, Türkiye’nin sağlık cazibe bölgesi olacak." şeklinde konuştu. Genetik malzemelerin bulunduğu, ilaç geliştirmede, teşhis kitleri oluşturmada ve hastalıkları saptamada fayda sağlayacak BioBanka’nın da merkez bünyesinde kurulacağını açıklayan Prof. Dr. Füzün, "Merkezimizde kanser, kök hücre, genetik ve aşı araştırmaları yapılacak. Zaten şu an birçok çalışmayı yapabilecek durumdayız. Virüs kaçmasını engelleyecek, içeriye mikrop girmesini önleyecek sistemler var. Teknoparkımızda yedi firma çalışmaya başladı. Ar-Ge Merkezi, aşama aşama hizmete açılacak. Tıp Fakültesi Temel Bilimleri’nin altında yer alan uydu laboratuvarlarındaki cihazlar çalışır durumda." dedi.

Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Meslek Yüksekokulu, beş katlı ve 22 bin metrekare laboratuvar alanına sahip İleri Biyomedikal Ar-Ge Merkezi’nin yer aldığı teknoparkta, Türkiye’nin en büyük genetik uyarlanabilir (hastalık modelli) deney hayvanları laboratuvarları kurulacak. Ayrıca ilaç geliştirme, teşhis kitleri oluşturma ve hastalıkları saptamada fayda sağlayacak BioBanka oluşturulacak.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0