Bakan Yılmaz Diyarbakır’da İlçe Danışma Meclis Toplantısına Katıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon sürecinde kendilerini bir kenara çekmediklerini belirterek, MHP ve HDP ile görüşme sağladıklarını söyledi. Yılmaz, "Bundan sonra ne olur, artık göreceğiz. Bir koalisyon oluşacaksa eğer önümüzdeki...

Bakan Yılmaz Diyarbakır’da İlçe Danışma Meclis Toplantısına Katıldı
banner98
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, koalisyon sürecinde kendilerini bir kenara çekmediklerini belirterek, MHP ve HDP ile görüşme sağladıklarını söyledi. Yılmaz, "Bundan sonra ne olur, artık göreceğiz. Bir koalisyon oluşacaksa eğer önümüzdeki günlerde olur. Oluşturamazsa anayasa çerçevesinde seçimlere gidilir” dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Sur İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği 12’inci Danışma Meclis Toplantısı’na katıldı. Bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan Yılmaz, ambulansların kurşunlandığı, yolların kesildiği ve şantiyelerin basıldığı bir ortamda arzu edilen bir ölçüde gençlere yeni iş imkanları oluşturmanın imkansız olduğuna dikkat çekti. Bunları yapanların topluma büyük zararlar verdiğine işaret eden Yılmaz, büyük değerlerin ve ekonominin bundan ciddi zararlar gördüğünü vurguladı. Bunlara karşı hangi partili olursa olsun herkesin net bir tavır göstermesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Diyarbakırlı bazı hemşerilerimiz ve kardeşlerimiz HDP’ye, MHP’ye ve CHP’ye vermiş olabilirler. Tabi bunların yanında AK Parti’ye de oy verenler olmuştur. Demokratik bir şekilde neyi beğenmişse ona oyunu vermiştir. Hepsi ile el birliği içindeyiz. Silaha, teröre ve şiddete dur demeliyiz” dedi.
“SİLAHA NE GEREK VAR?”
Türkiye’de artık bütün siyasi kanalların açık olduğunu savunan Yılmaz, “Herkes istediği gibi propaganda yapar. STK’lar faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Böyle bir ortamda silaha ne gerek var? Sağa sola saldırmaya, yıkmaya hep birlikte ‘dur’ dememiz gerekir. Eski devlet zihniyetini bir tarafa bıraktık.1990’lı yıllara veya daha önceki yıllara dönmeyeceğiz. Devletin birinci görevi vatandaşın emniyetini sağlamaktır” diye konuştu.
“TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIKTIR”
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini aldığını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Hükümeti kurma çalışmaları devam ediyor. Bizlerde bu görüşmeleri ciddi bir şekilde gerçekleştiriyoruz. CHP ile müzakere edilen heyetin bir parçasıydım. Ömer Çelik ve Numan Kurtulmuş’un yer aldığı heyette bu görüşmeleri gerçekleştirdik. Bundan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, istişare yapacak. Bakanlar kurulu toplantısında da tekrar istişare yapılacaktır. Pazartesi günü CHP Genel Başkanı ile tekrar bir araya gelerek, değerlendirme yapılacak. Nihai karar anlamındaki çalışmalar yapılıp, karar verilecektir. CHP ile tek değil diğer partilere de kapımızı açık tuttuk. Birileri gibi kırmızı çizgimiz var demedik. Kendimizi bir kenara çekmedik. MHP ve HDP ile görüşme sağladık. Bundan sonra göreceğiz. Bir koalisyon oluşacaksa eğer önümüzdeki günlerde olur, oluşturamazsa anayasa çerçevesinde seçimlere gidecek.”
Toplantı Bakan Yılmaz’ın açıklamalarının ardından, basına kapalı olarak devam etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0