Bakan Yazıcı: Kulağım tilki gibi açık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığına bağlı birimlerdeki işlemleri yakından takip ettiğini söyledi. Bakan Yazıcı, “3-4 yıldır bu konuda bana bir şey ulaşmıyor. Var da mı ulaşmıyor, yok da mı ulaşmıyor?

Bakan Yazıcı: Kulağım tilki gibi açık
banner98
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bakanlığına bağlı birimlerdeki işlemleri yakından takip ettiğini söyledi. Bakan Yazıcı, “3-4 yıldır bu konuda bana bir şey ulaşmıyor. Var da mı ulaşmıyor, yok da mı ulaşmıyor? En azından kurumsal olarak bunu önledik gibi geliyor bana. Bunun ötesinde yine bazı şeyleri seziyorum, onlara karşıda kulağım tilki gibi açık yani" dedi.

Yazıcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) toplantısına katıldı. Yazıcı’dan önce konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tüketici yasası tasarısıyla ilgili bir dizi eleştiride bulundu. Ardından söz alan Bakan Yazıcı, Türkiye’nin nüfus yapısı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘3 çocuk’ çağrısını değerlendirdi. Bakan Yazıcı şunları kaydetti: “İçerisine gireceğimiz dönemde bağımlı nüfus oranı azalırken, çalışma çağında olan genç ve orta yaşlardan oluşan nüfus dilimleri tarihin en yüksek oranlarına ulaşacak. Sonraki aşamalarda ise ülke nüfusumuz bir daha bu nüfus özelliklerine sahip olamayacak ve daha belirgin bir biçimde yaşlanma sürecine girecektir. Nüfus yapımızın dönüşümü göz önünde bulundurulduğunda ülkemizin önümüzdeki dönemde yaşayacağı sosyal ve ekonomik kalkınmanın en önemli dinamiğini çalışma çağındaki kesimin sahip olacağı nitelikler oluşturacaktır. Toplumların gelişme sürecinde ‘fırsat penceresi’ olarak isimlendirilen bu durum kalkınma için çok önemli bir dinamik oluşturmaktadır. Çünkü tüm toplumlar bu dönemi bir kez yaşarlar. Bu dönem ne kadar uzun ve verimli olursa toplumların gelişmesi ve kalkınması o kadar güçlü olur. Avrupa ülkeleri bu dönemi geçirdiler. Ülke olarak bizim önümüzde parlak bir dönem var. Başbakanımızın 3 çocuk söylemi bu bağlamda anlamlı ve önemlidir. Bu dönemi daha uzun yaşamak için genç nüfusun yoğunluğuna ve tabii ki eğitimine dikkat etmeliyiz. Bu çerçevede hem sanayi hem de tarım alanında ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri olan Bursa’nın geleceğe dönük hedeflerinde kendi potansiyelini iyi değerlendirmek önemlidir. Bizler de sizlerin yolunuzu açmak için hep yanınızdayız."

"BAKANLIK FAALİYETLERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM, KULAKLARIM TİLKİ GİBİ AÇIK"

Bakan Yazıcı, etik kurallara aykırı her işleme karşı sıfır toleransla baktıklarını söyledi. Bakanlık faaliyetlerini yakından takip ettiğinin altını çizen Hayati Yazıcı, “Dolayısıyla bu alanı kontrol altına alacağız, disipline edeceğiz. Bu konuda tabii hep birbirimize destek olmalıyız. Etik kurallara aykırı bir işlem varsa, bu konuda bizim toleransımız sıfır bak onu söyleyeyim. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam. Performans konusunda tolere ederim, kabiliyeti o kadardır. Ben hiç kimsenin takatinden fazla iş istemem, adamın gücü o, kabiliyeti o, o kadar yapabiliyor, eyvallah. Ama etik kural ihlali kabiliyetle alakalı değil, bu ahlakla, adamın kimyasıyla alakalı. Burada toleransımız sıfır. Bu da tek taraflı olan bir şey değil, iki taraflıdır. Ama aşağı yukarı 3-4 yıldır bu konuda bana bir şey ulaşmıyor. Var da mı ulaşmıyor, yok damı ulaşmıyor? En azından kurumsal olarak bunu önledik gibi geliyor bana. Bunun ötesinde yine bazı şeyleri seziyorum, onlara karşıda kulağım tilki gibi açık yani” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2013, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0