banner101

Bakan Tüfenkci: 'Putin itiraf etti'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Bugün sayın Putin yapmış olduğu açıklamalarla esasında bu ambargolarla Rus halkının zarar gördüğünü, ambargo koydukları ürünleri iki katına yakın fiyatlarla tüketmek zorunda kaldıklarını itiraf etti'' dedi.

Bakan Tüfenkci: 'Putin itiraf etti'
 Rusya Devlet Başkanı Putin’in yaptığı açıklamalarla Rus halkının zarar gördüğünü itiraf ettiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’ye yasal yollarla gelen insan, nebatat, havyan dahil kim gelirle gelsin onların güvencelerini sağlamak zorunda olduklarını söyledi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ’da özel bir okulun açılış programına katıldı. Açılışı yapılan okulu gezen Bakan Tüfenkci, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Türkiye ve Türk halkı dostumuz. Ancak bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var. Türk hükümeti, Rus turistlerin güvenliğini sağlamaya çalışacaktır. Ancak bunu yapıp yapmayacakları belli değil” sözlerine yanıt verdi. 24 Kasım’da Rusya ile uçak krizi başladığında da krizin tırmanmasından taraf olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci, “Özellikle ambargoların doğru bir yaklaşım olmadığının, ülkeler arası meselelerin diyalogla çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bu diyalogun kurulması için çağrılar yaptık. Bugün Rusya’nın geldiği nokta itibariyle şu rahatlıkla görülebiliyor. Bu ambargolarla ikili ilişkilerin düzelmesi veya bir yere gelmesi mümkün değil. Medeni ülkeler ve medeni insanlar gibi diyalog kapılarını açarak iki ülkenin menfaati doğrultusunda politikalar geliştirmek lazım” dedi.

“PUTİN, RUS HALKININ ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ”

Bu ambargoların Rusya halkına zarar verdiğini daha öncede söylediğini hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Bugün sayın Putin de yapmış olduğu açıklamalarla esasında bu ambargolarla Rus halkının zarar gördüğünü, ambargo koydukları ürünleri iki katına yakın fiyatlarla tüketmek zorunda kaldıklarını itiraf etti. Ben şunu düşünüyorum, ticari hayatı serbest ticari kurallarla belirlemek lazım. İkili ilişkileri ve ticareti kurallarına göre belirlemek lazım. Ambargolarla veya yasaklarla hiçbir şey çözülemez. Önemli olan bir deha o ihlallerin oluşmaması veya ihlaller oluşmadığı takdirde de zaten uçaklar düşmez veya düşürülmez. Yeniden diyalog kapılarını açarak iki ülkenin özellikle geçmişteki iyi ilişkileri ve ülkenin bulundukları coğrafya itibariyle diyalogun ve barışın ne kadar ihtiyaç duyulduğu da dikkate alınarak yeni bir zeminde diyalog kapılarını açmaları gerekir” diye konuştu.

“ÜLKEMİZE GELEN HERKES BİZİM GÜVENCEMİZ ALTINDADIR”

Türkiye’ye gelen herkesin kendilerinin misafiri ve güvenceleri altında olduğuna vurgu yapan Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yasal yollarla gelen kim olursa olsun. Bu insan da olabilir, nebatat da olabilir, hayvanda olabilir, kim gelmişse biz onları korumak, rahat ettirmek, onları tıpkı Türk vatandaşı gibi her türlü güvencesini sağlamak zorundayız. Zaten Türkiye de bugüne kadar hep bu minval üzerine politikalarını yürütmüştür. Halklar arasında düşmanlığı asla ve asla körüklemedik. Bundan sonra da körüklemeyiz. Biz bütün misafirlerimize, bütün konuklarımıza, bütün turistlere geleneksel Türk misafirperverliği içerisinde onları misafir ederiz ve bağrımıza basarız.”

Bakan Tüfenkci, açıklamalarının andından kentten ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0