Bakan Soylu: '258 bombalı saldırı önlendi'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2016 yılında istihbari faaliyetleri neticesinde polis bölgesinde PKK/KCK terör örgütünün 214, DEAŞ terör örgütünün 34 ve aşırı sol örgütlerinin 10 silahlı, bombalı terör eylemi engellenmiştir” dedi.

Bakan Soylu: '258 bombalı saldırı önlendi'
banner98
 Bakan Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Soylu, Türkiye’nin ilerleme ve demokrasisini yükseltme çabası içinde olduğunu belirterek, 2010 yılından itibaren Ortadoğu coğrafyasında sürekli devam eden ve sürekli yenilenme talebini ortaya koyan bir sürecin yönetildiğini söyledi. Bakan Soylu, 15 Temmuz ekonomiye, sosyal hayata, siyasi hayata, geleceğe ve yapacakları her şeye etkisinin olduğunu kaydederek, tüm taraftar bu sürecin atlatılması için çaba gösterdiğini ifade etti. 

Bakan Soylu, Türkiye’de 109 bin dernek olduğunu belirterek, “Kapattığımız dernek sayısı bunun yüzde bir civarında. Dağa adam kazandırma, terör örgütü ile şehir arasındaki bağı kurma açısından bizim rasyonel şekilde düşünmemiz lazım. Sivil toplum örgütleri üzerinden iç ve dış bağlantıları kurarak, PKK’yı destekleyen, insan kazandıran, finans ayaklarını ortaya koyan bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu sadece bugünkü hükümet için değil, birliğimiz, beraberliğimiz için tehdittir” ifadelerini kullandı.

21. yüzyılda terörle mücadelede başarılı şekilde ayakta kalabilmesinin şartının teknoloji olduğunun altını çizen Bakan Soylu, “Biz sınırlarımızı iyi bir teknoloji ile donattığımızda, kameralandırılması, ışıklandırılması var. Bir taraftan karakollarımızın, kalekollarımızın kameralarla birlikte gece ve gündüz sürekli kontrol edilmesi var. Olağanüstü halin milletimizi dokunan, etkileyen, rahatsız eden bir konu söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0