Bakan Kılıç, bu gece Mısır ve Suriye’deki kardeşlerimiz içinde dua edelim

Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı tarafından Bandiace Parkı’nda halkın katılımıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Bakan Kılıç, bu gece Mısır ve Suriye’deki kardeşlerimiz içinde dua edelim
banner98
Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı tarafından Bandiace Parkı’nda halkın katılımıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programı öncesi Bakan Kılıç ve beraberindekiler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yeni açılan Atakum Gençlik Merkezi’ni gezdi. Merkez içerisinde bulunan ve yabancı öğrencilerle sohbet eden Bakan Kılıç öğrencilere seslenerek, “Bakanım bizim için şu projeyi de yapsanız yada hayata geçirseniz dediğiniz bir şey varmı? Varsa söyleyin bakın buradayım dinliyorum.” dedi. Burada Bakan Kılıç’a özel eğitim okulunda okuyan engelli öğrenciler tarafından yapılan bir pano hediye edildi. Daha sonra iftar yerine vatandaşların kandilini kutlayarak gelen Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmasında iftara katılanlardan Kadir Gecesi’nde Mısır, Suriye, Myanmar, Gazze içinde dua etmelerini istedi.

HİSSİYATIN YERYÜZÜNE SAĞANAK SAĞANAK YAĞDIĞI BİR GECEDEYİZ


İftar programının çok mübarek bir geceye denk gelmesinin büyük bir tevafuk olduğunu kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “İçerisinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece, Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirilmeye başlandığı gece, bereketin adeta meleklerin kanatlarında yeryüzüne yağdığı gece, sevginin rahmetin, merhametin, affın, bağışlanmanın, kardeşliğin her türlü güzel duyguların ve hissiyatın yeryüzüne sağanak sağanak yağdığı bir gecedeyiz. Bu gece sadece Türkiye için dua etmeyelim. Bu gece sadece Türk milleti için de dua etmeyelim. Bütün bunların yanında Mısır’da kendi devlet adamları tarafından kurşunlara hedef edilen kardeşlerimizin kurtuluşu için de dua edelim. Suriye’de kendi kanından diktatörün katliamına maruz kalan kardeşlerimizin kurtuluşu için de dua edelim. Myanmar’daki kardeşlerimiz için, Gazze’deki kardeşlerimiz için, Etnopya, Somali’deki kardeşlerimiz için ve yerini bilmediğimiz, dilini bilmediğimiz, derdini bilmediğimiz, ülkesini bilmediğimiz ama bir dua, bir damla gözyaşı, bir lokma ekmek diyen dünyanın dört bir yanındaki bütün kardeşlerimiz için de el açalım Rabbimizden duada bulunalım. Herkes huzurlu ve mutlu olursa bizimde mutluluğumuz kat kat yüksek olur.” dedi.

CAMİNİN PROTOKOLÜ OLMAZ

Konuşmasında Atakum ilçesi sınırlarında yapılması düşünülen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan halk arasında Protokol Camisi olarak bilinen projeye de değinen Kılıç şöyle konuştu: “İlk önce ismi düzeltmek lazım. Caminin protokolü olmaz. Allah huzurunda bütün kullar eşittir. Bizler bu caminin yapılışıyla ilgili bütün süreçleri organize ediyoruz. Tabii ki belediye meclisimizin de Belediye başkanımızın da desteğe ihtiyacı vardı. Eksiksiz bütün milletvekillerimiz Samsun’un böyle bir eser kazanmasından yana iradelerini ortaya koydular. Caminin protokolü olmadığı gibi siyaseti de olmaz. Biz hedefi belirledik en muhalif kimse gelsin bu işin önüne geçsin. Bu işin mükâfatını alsın. Cami ile prim yapılmaz, ancak camide ibadet yapılır.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2013, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0