Bakan Güler'den İstanbul emniyetine ziyaret

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü'ne ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Bakan Güler'den İstanbul emniyetine ziyaret
banner98
İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü'ne ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Bakan Güler, bugün yayınlanan bir genelge nedeniyle kırmızı halı ve polis mangası olmaksızın karşılandığını, bu genelgenin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ilk kez kendisine uygulandığını söyledi.

Ziyarette Bakan Güler'i, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu karşıladı.

Bakan Güler, kendisine yöneltilen bir soru üzerine polis memurlarının ek gösterge konusunun öteden beri gündemde olan bir konu olduğunu söyledi. Polis memurlarının emekli olduklarında maaşlarının çok düşmesinin, hayat seviyesinin, taleplerin çok arttığı bir dönemde hoş karşılanacak bir durum olmadığını belirtti. Güler, "Başbakanımız, polis memurlarının hayat şartlarının daha iyileştirilmesi konusunda hükümetimizin imkanları dahilinde her türlü çalışmayı yapacağını ifade etmiştir. Reel olarak 2002 ile 2013 yılları arasında arkadaşlarımızı hiçbir zaman enflasyonun altında bırakmadık. Hatta daha da iyileştirilmiş imkanlar var ama biz bunları yeterli görmüyoruz." dedi. Umutlu olduğunu belirten Güler, "İnşallah devletimizin imkanları çerçevesinde polis memurlarımıza gerekli katkıyı sağlayacağız." dedi.

Güler, basın mensuplarının dikkatinden kaçan bir konu olduğunu belirterek, bugün yayınlanan bir genelge nedeniyle kırmızı halı ve polis mangası olmaksızın karşılandığını söyledi. Bakan Güler, "Genelgede sayın cumhurbaşkanımızın, sayın TBMM Başkanımızın ve sayın başbakanımızın ziyaretleri dışında polis tören mangasının artık çıkarılmayacağı öngörüldü. Bu nedenle ilk uygulamayı da bana yapmış oldular. Bugün İçişleri Bakanı olarak polis mangası olarak karşılanmama gerekiyordu. Ancak bu genelge gereğince sadece saydığım devlet büyükleri karşılanacak. Genelgede ayrıca temel atma törenlerinde kırmızı halı uygulamasına da son verilmiş oldu." açıklamasını yaptı.

Bakan Güler, ziyaretle ilgili de "Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüz ile İstanbul emniyet teşkilatımızın ihtiyaçları, mevcut asayiş durumu ve yeni tespitleri konuştuk. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün özellikle fiziki imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi anlamında önemli bir çalışmamız var. Şu an üzerinde durduğumuz, hem polislerimizin lojman ihtiyaçlarının karşılanması için bir çalışmamız var. Bir de çevik kuvvet polislerinin binası ile ilgili çalışmamız var." diye konuştu.

Mobese uygulamasının ilk olarak İstanbul'da hayata geçirildiğini belirten Güler, bu uygulamanın tüm yurda yayılmasının en kısa sürede sağlanacağını söyledi.

Bakan Güler, Redhack grubuna yönelik soruşturma ile ilgili bir soruyu da cevapladı. Emniyet Müdürlüğü'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun, "Gezi ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz." şeklinde açıklama yaptığı hatırlatılan Güler, soruşturmanın Gezi soruşturması ya da olayları ile bir ilgisi olmadığını söyledi. Gezi olayları sırasında da bu grubun yaptığı siber suçlar bulunduğunu hatırlatan Güler, Redhack grubuna yönelik Gezi olaylarından öncesine dayanan ve yurt dışında da takibi sürdürülen bir soruşturma bulunduğunu kaydetti.

Bakan Güler, "Bilişim konusunda da herkesin hak ve hukukunun korunması önemlidir. Hep ifade ettik, sosyal medya suç işlemek için, başkalarına hakaret etmek için sorumsuz bir alan olarak düşünülemez. Normal hukuktaki insanların hak ve sorumlulukları sosyal medya için de geçerlidir. Bu nedenle önemli bir operasyon olarak değerlendiriyorum. Tabii ki bundan sonraki aşamayı adli işlem olarak takip edeceğiz." diye konuştu.

İçlerinde bu işin liderliğini yapan ve takibi de yapılan kişiler de bulunduğunu belirten Bakan Güler, 12 kişinin gözaltında olduğunu söyledi.

Suriye'den Türkiye'ye bomba yüklü araçlar girdiğine ilişkin medyada haberler yayınlandığı hatırlatılan Bakan Güler, bu tip söylentilerin her zaman yaşandığını anlattı. Bakan Güler, "Suriye'de yaşanan gerilimli olaylar bu tip ihbarları artırdı. Bu riskleri de artırmış olabilir. Bu konuda polisimiz, jandarmamız ile beraber, TSK kuvvetleri unsurları da istihbarat birimleri ile birlikte teyakkuz halinde her türlü çalışmayı yapıyorlar." dedi.

Açıklamanın ardından Ahıska Türkü olduğunu belirten bir kişi, çalışma izni konusunda Bakan Güler'den yardım istedi. Bakan Güler'in isteği ile Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bu kişinin kimlik bilgilerinin alınması yönünde görevli emniyet yetkililerine talimat verdi. Ardından da Bakan Güler, Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0