Babalarını Seçmişler!

Mersin'li Volkan Murat Karakuş'un 4 yıl önce boşandığı Alman eşi Katrin Schlink'in mahkeme kararı ile almak istediği ikiz çocukları babalarını seçti.

Babalarını Seçmişler!
banner98
Mersin'li Volkan Murat Karakuş'un 4 yıl önce boşandığı Alman eşi Katrin Schlink'in mahkeme kararı ile almak istediği ikiz çocukları babalarını seçti. Daha önce anneye verilmesi yönünde karar veren mahkemenin, çocukların psikolojilerini ve babalarında kalma isteğini de göz önünde bulundurarak infazı erteledi. Babalarında kalan çocukların oldukça mutlu oldukları görüldü. Baba ise zaman zaman duygulu anlar yaşadı.

Almanya'nın Geretsried kentinde sigortacılık yapan Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4 yıl önce boşandı. Mahkeme tarafından, 10 yaşındaki ikiz çocukları Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat Karakuş boşandığı eşinin de izniyle 22 Ağustos 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile geldi. Volkan Murat Karakuş, çocukları bir daha Almanya'ya göndermedi.

Schlink çocuklarını alabilmek için eski eşi Volkan Murat Karakuş hakkında Mersin'de Uluslararası çocuk kaçırma iadesi davası açtı. Mahkeme, ilk duruşmada çocukların iadesine hükmetti. Karakuş'un temyiz başvurusunu da değerlendiren Yargıtay 2'inci Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Volkan Murat Karakuş bunun üzerine, karar düzeltme istemiyle aynı daireye başvurdu. İstemi bir süre önce görüşen Yargıtay, babanın isteğini reddederek, yerel mahkemenin kararını yerinde bularak çocukların Alman anneye verilmesine hükmetti.

Bunun üzerine Mersin'e gelen anne Katrin Schlink, çocuklarını belirtilen adreste bulamadığını ve eski eşi tarafından kaçırıldığını iddia ederek
polise başvurdu. Anne Almanya'ya dönerken polisin yaptığı çalışmalar sonucu baba ve iki çocuk bulunarak Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
Burada çocuklarla sosyal hizmet uzmanları eşliğinde görüşüldü.

Görüşmenin ardından, 5717 Sayılı Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yön ve Kapsamına Dair Kanun'un, "Çocuğun fiziksel ve duygusal yönden gelişimini ağır bir tehlike altında bırakacağının uzman tarafından tespit edilmesi durumunda, icra müdürü tarafından, talep üzerine veya re'sen söz konusu tehlike ortadan kalkıncaya kadar icra ertelenir" şeklindeki 22. maddesi gereği çocukların babalarının yanında kalmasına karar verildi.

Alman anne Katrin Schlink'in avukatı Sahra Düzgün, emniyetten çıkarken gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların şu anki psikolojilerinin uygun olmadığı için kararın infazının ertelendiğini söyledi. Baba Volkan Murat Karakuş, ise çocukların kaçırıldığı yönünde bir sürü yalan ve dolanlarla Almanya'da televizyona çıkıldığını anlattı. Eski eşinin defalarca geldiği ve adresini bildiği halde çocukların kaçırıldığını söylediğini iddia eden Karakuş, "Kendisi çok iyi biliyor hem telefonumu hem adresimi her şeyimi. Bana iftira attılar. Hiç bir zaman çocuklarını kaçırmadım. Benim çocuklarım orada anne tarafından defalarca dövüldü, şiddet gördü. Kimsenin umurunda olmadı, orada Aile Bakanlığı defalarca yazı yazdı. Yazılı sözlü gittiler kahve çay içmeye. Hiç kimse ilgilenmedi bu çocuklarla" diye konuştu.

Nico Deniz isimli çocuk ise babasının yanında kalmak istediğini annesinin kendisine hiç yemek vermediğini iddia etti. Hiç banyo da yapamadığını öne süren Nico Deniz, "Babama gitmek istedim. Hiç gidemedim. Babamı aramak istedim izin vermedi" dedi.

Kevin Volkan ise "Burada kalmak istiyorum. Çünkü babamı daha çok seviyorum. Burada daha iyi arkadaşlarım var. Burada daha güzel bir hayat yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2013, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0