Aydın Erten’in Adına Yakıştı

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de yenilenen yüzü ve adıyla İzmirliler’in hizmetine sunduğu Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı düzenlenen tanıtım kokteyliyle faaliyete geçti.Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde...

Aydın Erten’in Adına Yakıştı
banner98
Konak Belediyesi’nin Gültepe’de yenilenen yüzü ve adıyla İzmirliler’in hizmetine sunduğu Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı düzenlenen tanıtım kokteyliyle faaliyete geçti.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, eski ve yeni dönem belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gültepe eski Belediye Başkanı Aydın Erten’in ailesi ve dostları ile bine yakın konuk katıldı.
İzmir’i kuşbakışı gören konumu nedeniyle “şehrin balkonu” adıyla anılan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın tanıtım töreninde 1973-1980 yılları arasında, o dönem ilçe olan Gültepe’nin iki dönem başkanlığını yapan Erten’in hayatından kesitlerin yer aldığı filmin gösterimi yapıldı. “Efsane başkan” olarak anılan Erten’in görüntüleri eşliğinde ekrana gelen filmin gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Erten’in yakın arkadaşları ve sevenleri eski görüntüler eşliğinde o yılları bir kez daha anma fırsatı buldu.
“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER”
Gecede konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in en güzel körfez manzarasına sahip Çınartepe’deki alanın 2007 yılında dönemin Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın girişimleriyle Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralandığını söyledi. 85 dönümlük ormanlık alanın İzmirlilerin hizmetine sunulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sema Pekdaş, “Buradaki orman başta Gültepeliler ve Çınartepeliler olmak üzere tüm İzmirliler’in hizmetine sunuldu. Bu ormandan bir park, bir rekreasyon alanı oluşturmak sevgili başkanlarımızdan Muzaffer Tunçağ’ın fikriydi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı bu alanı tüm İzmirlilere kazandırmak için Muzaffer Tunçağ’ın başlattığı bu girişim, pek çok isimin emeğiyle bugünlere geldi. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Çam ağaçlarıyla kaplı, eşsiz körfez manzarasına sahip Çınartepe’deki ormanlık alanın, “İzmir’in balkonu” adıyla anıldığını dile getiren Başkan Pekdaş, CHP Belediye Meclis Grubu’nun önerisiyle bu alanı Gültepe’nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten’in adıyla taçlandırdıklarını söyledi. Gönüllerde yer eden Aydın Erten’e ihtiyaç duyulduğu günlerin yaşandığını belirten Pekdaş, 31 yaşında Belediye Başkanı seçilen Erten’in başlattığı mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirerek, “Bugün bu mücadeleyi diri tutmak, değerlerimizi yeniden hatırlamak için mücadele bayrağını yüceltmeliyiz.” diye konuştu.
GÜLTEPELİLER AKIN ETTİ
Gültepelilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede efsane başkanın abisi Yıldırım Erten, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve dostları da sırayla söz alarak anılarını anlatma fırsatı buldu. Körfez manzarası eşliğinde İzmirliler’e temiz havasıyla rahat nefes alma imkanı sunan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki geceye bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi. Bine yakın Gültepeli sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte rekreasyon alanına geldi. Kokteyl öncesi çocuklar alandaki parklarda oyun oynarken anne ve babalar da belediye tarafından işletmeye açılan kafeteryada dinlenme fırsatı buldu. Çam ağaçlarıyla kaplı 85 dönüm alana sahip Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda çocuk oyun alanları, 760 metre uzunluğunda tartan pist, seyir teraslarının yanısıra işletmeciliğini Konak Belediyesi’nin yaptığı bir de kafeterya bulunuyor. Her gün saat 07.00 ile 23.00 saatleri arasında kahvaltıdan ızgara çeşitlerine kadar zengin menüsüyle hizmet verecek rekreasyon alanı İzmirliler’in doğayla iç içe keyifli vakit geçirme imkanı sağlıyor.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0