Ayçiçeğinde hasat umutlu başladı

Yenişehir'de çekirdeklik ayçiçeği hasadı umutlu başladı.

Ayçiçeğinde hasat umutlu başladı
banner98
 Yenişehir'in önde gelen ayçiçeği üreticilerinden Ela Kuruyemiş’in sahiplerinden Ahmet Aydın, 2014 yılında yağışlar sebebiyle ayçiçeğinde leke hastalığı görüldüğünü, bu yüzden fiyatların düşük olduğunu belirtti. Aydın, "Geçen sene leke hastalığı yüzünden çiftçi para kazanamadı. Bu sene de aynı korku yüzünden ekim istediğimiz seviyede değil. Bunun yanı sıra ilçede hayvancılığın artması ile çiftçi silajlık mısıra ağırlık verdi. Geçen yıl Yenişehir'de 6-7 bin ton çekirdeklik ayçiçeği üretilirken bu sene de aynı rakamı bekliyoruz" dedi.
Hasadın yeni başladığını belirten Ahmet Aydın, "İlk gelen mallarda leke hastalığı yok, ancak içlerinde biraz boşluk var. Üreticimize hayırlı olsun. İnşallah iyi bir hasat dönemi olur” diye konuştu.
Ayçiçeğini ihraç ettiklerini anlatan Aydın, "Rusya iyi bir pazar. Bunun yanı sıra Ortadoğu ülkeleri Irak, Libya, Suriye, Romanya, Bulgaristan'a da ciddi anlamda ihracat yapıyoruz" dedi.
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş'da, ilçe çiftçisinin ürün planlamasını iyi yapamadığını belirterek, "Hep aynı mahsule yöneliyorlar. Ayçiçeği güzel bir alternatif. Geçen yıl ayçiçeğindeki hastalık sebebiyle fiyat düşüktü. Bu yıl üreticimiz hasat öncesi son derece umutlu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl ilk belirlemelere göre leke hastalığı yok gibi. Fiyatlar da mahsul yeni çıkmasına göre şu an geçen yıla nazaran daha iyi” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0