banner102

Apandist ameliyatı oldu, dünyası karardı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat sırasında kasık ana damarı parçalanması sonucu komaya giren 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, İzmir’de yaşam mücadelesi veriyor.

Apandist ameliyatı oldu, dünyası karardı
 Doktor ihmalinin bulunduğu iddia edilen olayda, apandisit ameliyatı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne giden 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, ameliyat sırasında kasık ana damarının parçalanması nedeniyle 24 saat içinde 3 kez ameliyata girdi, kanama sonucu iç organlarında hasar meydana geldi, böbrekleri çalışmadı, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde duran kalbi yeniden çalıştırıldı. 

İddiaya göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, geçtiğimiz hafta içinde şiddetli karın ağrısı nedeniyle ailesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Uygulama Hastanesi’ne geldi. Hastanede ilk yapılan incelemelerin ardından küçük çocuk apandisit teşhisiyle Çocuk Cerrahisi Servisi doktoru tarafından ameliyata alındı. Kilolu olması nedeniyle yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından Ali Sait Tuzcu, Çocuk Cerrahi Servisine alındı. Serviste tedavisine devam edilen Tuzcu, ameliyattan yaklaşık 8 saat sonra kan değerlerinin düşmesi ve karnının şişmesi nedeniyle kanaması olduğu gerekçesi ile ikinci kez ameliyata alındı.

Operasyonda küçük çocuğun kasık bölgesindeki ana damarın ilk ameliyat sırasında parçalandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine ameliyata Kalp Damar Cerrahı çağrılarak küçük çocuğun ana damarı dikildi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyattan çıkan küçük çocuğun tedavisine yeniden Çocuk Cerrahisinde devam edildi. Ancak ilerleyen saatlerde durumu ağırlaştı ve böbreklerinin çalışmadığı gerekçesi ile tedavisine hastanenin Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam edilmesine karar verildi. Yoğun bakım ünitesine alınan küçük çocuk akşam saatlerinde başlayan kanama sebebi nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Yaklaşık 3,5 saat süren ameliyatın ardından Ali Sait Tuzcu’nun tedavisi bu defa Dahiliye Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde devam edildi. Bir kez kalbi duran ve doktorlar tarafından yeniden hayata döndürülen küçük çocuk durumunun ağır olması nedeni ile İzmir Ege Üniversitesi’ne sevk edildi.

AİLESİ HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAK

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan küçük çocuğun durumunun iyiye gittiği ancak hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Ali Sait Tuzcu’nun Muğla’da gerçekleşen ameliyatta ana damarın parçalanması ile ilgili olarak aile yakınlarının doktorun ihmali bulunduğu iddiası ile Muğla Sağlık İl Müdürlüğü, Muğla Tabip Odası Başkanlığı ve Muğla Valiliği’ne şikâyette bulundu.
Bu arada, Tuzcu ailesinin ise oğullarının tedavilerinin İzmir’de devam etmesi nedeni ile önümüzdeki günlerde Muğla’ya gelerek ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi. 

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili sorumlular hakkında yapılacak araştırma sonrası ihmal bulunursa soruşturma başlatılacağını açıkladı.

Baba Akın Tuzcu, ameliyatta doktor ihmalinin bulunduğunu ileri sürerek, “Basit bir apandist ameliyatı için gittiğimiz hastanede çocuğum bu hale geldi. Oğlum şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağım” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 19:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0