Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci istifa etti!

Ankara Ticaret Odası (ATO)’da dün gece saatlerinde 11 yönetim kurulu üyesinden 8'i istifa etti. Bugün de ATO Başkanı istifa etti. Ardından da Osman Gökçek ATO Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci istifa etti!
banner98
 "Toplantıda açıklayacağım."

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’nin yönetimindeki üyeler istifa etti. 11 yönetim kurulu üyesinden 8’i istifalarını gece geç saatlerde Bezci’ye verdi.

Hürriyet'in haberine göre Bezci, “Bugün saat 14.00’te ATO Meclis toplantısı başlayacak. Bu toplantıda Meclis Üyelerine durumu aktaracağım. Ben de istifa edip etmeyeceğime ilişkin kararımı toplantıda açıklayacağım” dedi. Saat 14.00'de başlayan Meclis toplantısında ATO Başkanı Salih Bezci de istifa ettiğini açıkladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun İstanbul'da Başbakan Yıldırım ile birlikte olması nedeniyle katılmadığı meclis toplantısına Sinan Aygün'ün gittiği öğrenildi. 

Türkiye'nin en büyük ikinci Ticaret Odası 

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

ATO nedir?

Ankara Ticaret Odası (kısaca ATO), Ankara 'da etkinlikte bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerini düzenlemek, kayıt altında tutmak ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu kurumdur. Mayıs 1923'de kurulan ATO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını 1997 yılından beri sürdüren Sinan Aygün, bu görevini 2011 yılında Salih Bezci 'ye bırakmıştır. Oda Meclisi Başkanlığını da 1999'dan beri Nurettin Gürgür yapmaktadır.

Bugün ticari faaliyetlerle uğraşan Ankara esnafını farklı şekillerde destekleyen, çevredeki ilgili sistemleri takip eden, üyenin mesleğine uygun olarak ilerlemesini düzenleyen ve problemlere çözüm üretmeye çalışan 125 bin personelin üyesi olduğu kuruluştur. Danışman ve uzman kadrolarıyla devlet ve özel sektör kuruluşlarına, üyelerine danışmanlık yapar. Araştırma raporları oluşturur,üyelerini ve toplumu bilgilendirir.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2016, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0