Alaplı’da Muhtarlar’dan Birlik Platformu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 8 köy muhtarı tek çatı altında toplanarak MOBİGAD adı altında birlik platformunu kurdu.Alaplı Mollabey ve Gümeli Beldesi hudutları arasında yer alan Musabeyli Muhtarı Cengiz Duman, Ömerli Muhtarı İbrahim...

Alaplı’da Muhtarlar’dan Birlik Platformu
banner98
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 8 köy muhtarı tek çatı altında toplanarak MOBİGAD adı altında birlik platformunu kurdu.
Alaplı Mollabey ve Gümeli Beldesi hudutları arasında yer alan Musabeyli Muhtarı Cengiz Duman, Ömerli Muhtarı İbrahim Şen, Bektaşlı Köyü Muhtarı İsa Ertürk, İsafakılı Köyü Muhtarı Recep Korkut, Gürpınar Muhtarı Mehmet Sezer, Aydınyayla Muhtarı Recep Yaman, Dağ Köyü Muhtarı Sezer Acar ve Demirciler Muhtarı Şeref Yılmaz ortak bir toplantı düzenleyerek MOBİGAD adı altında birlik platformunu kurduklarını açıkladı.
Birlik adına konuşan İsafakılı Köyü Muhtarı Recep Korkut birliğin kurulma amacı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Birlik platformunun amacının öncelikle birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Korkut, “8 köy muhtarı ve Gümeli, Aydınyayla, Dağ Köyü Kooperatif Başkanlarının desteğiyle birlik beraberlik adına tek çatı altında toplanma kararı aldık. Belirli günlerde toplanarak sorunlarımızı ve köylerimize neler yapılabilir anlamında sohbet ortamında istişarelerde bulunarak fikir alış verişinde bulunmak, bu köylerin ortak kullandığı yol ,su gibi alanlarda birlikte hareket etmek çözüm üretmeği amaçlıyoruz. Aynı zamanda çeşitli aktiviteler ve kampanyalar yapmak gibi bazı faaliyetlerde bulunacağız. Bizler birlik ve uyum içerisinde çalışmak adına kendi aramızda bir yönetim oluşturalım dedik ve bu oluşumda başkan olarak Aydınyayla Muhtarımız Recep Yaman’ı uygun gördük. Yardımcılığına Aşağı Dağ Köyü Muhtarı Secer Acar’ı belirledik. Muhasip olarak Musabeyli Köyü Muhtarı Cengiz Duman ve Basın Sözcüsü olarak İsafakılı Köyü Muhtarı Recep Korkut olarak bir yönetim oluşturduk. Her yıl düzenli olarak değişerek 8 köy muhtarı da bu platformda görev alıp başkanlık yapacaktır. Bu platform adı üzerinde birlik ve beraberliği amaçlayan bir platform. Bizler 8 köy olarak sınırlarımız ve iç içe olduğumuz için beraber hareket etmemiz gerekiyor. O yüzden bizde bir birlik kurarak köylülerimize daha iyi hizmet verebilmek adına adım atmış bulunmaktayız. Bu platformu kurmaktaki amacımızı tamamen köylerimize daha iyi hizmet edebilmek ve bu doğrultuda sorunları tek çatı altında çözüm yolu aramak içindir. Sadece amacı doğrultusunda hizmet edecektir. Hiçbir kurum yada kuruluş üzerine kesinlikle alınmasınlar. Birilerine muhalif yada alternatif olarak kurulmadık. Tamamen hizmet etmek için varız. Önümüzdeki günlerde bir büro açıp vatandaşlarımıza kolaylık sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah köylülerimize, Alaplı’mıza ve Zonguldak’ımıza bu platform hayırlı olur” dedi.
KOOPERATİF BAŞKANLARINDAN PLATFORMA TAM DESTEK
Gümeli Kooperatif Başkanı Şinasi Bozkurt ve Aydınyayla Kooperatif Başkanı İbrahim Yurdusever kurulan platforma maddi ve manevi olarak her zaman yanında olduklarını ifade ederek teşekkürlerini dile getirdiler. Aşağı Dağ Köyü Kooperatif Başkanı Mustafa Sevim ise yaptığı konuşmada birlik platformunun hayırlı olmasını dileyerek, “Daha önceden de çok istediğim bir oluşumdu. Mollabeyle Gümeli arasındaki sorunların ortak bir sorun olarak olsun diyerekten birlikten güç doğar mantığından hareket ederek oluşumun olmasını istedik. Başka bir kurumlar bunu başka bir yere çekmesin yada alternatif olarak algılanmasın. Öyle bir niyetimiz kesinlikle yok. Amaç kooperatif başkanları olsun muhtarlarımız olsun iç içeyiz zaten etle tırnak gibiyiz. Biz elimizden gelen neyse ne katkıda bulunmamız gerekiyorsa maddi ve manevi yanlarındayız. Ayrı bir düşüncemiz kesinle yok çünkü bizler sivil toplum örgütleri olarak destek verirsek bu tür oluşumlar daha güçlü olacağı kanaatindeyiz. İnşallah başarılı oluruz yöreye hizmet verebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0