Akın Öztürk tutuklandı

FETÖ darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 26 general tutuklandı.

Akın Öztürk tutuklandı
banner98
 Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de bulunduğu 27 general ve amiral, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlılar, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarına ifade verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklanmalarını talep ettiği aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de bulunduğu 26 şüpheli hakkında, sulh ceza hakimliklerindeki sorgularının ardından tutuklama kararı verildi.

Akın Öztürk'ün ifadesi

Öte yandan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, savcılık ifadesinde, "Askeri darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Bu askeri darbeyi kimin planlayıp, yönettiğini bilmem" diyerek olay günü, İstanbul'da bir arkadaşının kızının düğünü olduğunu, düğüne katılması gerektiğini ancak İzmir'deki noter işleri dolayısıyla gidemediğini, İzmir'de noter işlemleri yaptığını ispat edebileceğini söyledi. Saat 13.30 sıralarında Ankara'ya askeri uçakla yanında Kara Kuvvetleri Komutanı ile geldiğini ve doğrudan torunlarını görmek için Akıncı Üssü'ne gittiğini söyleyen Akıncı, Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdiğini ifade ederek, "Akıncı Üssü'nde mutat uçak iniş ve kalkışları oluyordu. Devamlı hareketlilik olduğu için önce bir şey fark etmedim, düğün sahibi Mehmet Şanver'i aradım, tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni tekrar aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını, ne olduğunu sordu. Televizyonda alt yazı geçtiğini söyledi. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum.

Hava Kuvvetleri Komutanı da bu düğünde idi. Beni aradı ve uçakların Ankara'da alçak geçiş yaptığını söyledi, 'Bu duruma müdahale et' dedi. Bunun üzerine üs komutanlığına telefon ettim. Görüştüğüm kişi üs komutanı ve misafir olarak orada bulunan Kubilay Selçuk idi. Genelkurmay Başkanı'nın da üste olduğunu söyledi. Ben de hemen yanına gittim. Yaklaşık 5 dakika içerisinde Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim. Gittiğimde hava kararmıştı ancak saatin kaç olduğunu bilemiyorum. Bir oda içerisinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Tuğgeneral Mehmet Dişli ile çay içiyordu. Bana, 'Bunlar bu işi yaptılar, bunlarla konuş ikna et' dedi. Ben onlarla konuşmaya başladım. Bu sırada İstanbul'da tankların üzerine insanlar çıkmıştı. Üste oda içerisinde televizyon açıktı, bunları görebiliyordum. Kubilay Selçuk ve Mehmet Dişli'ye darbenin olamayacağını, demokratik kurumların işlediğini, halkın bu işe tepki gösterdiğini anlatıp, ikna etmeye çalıştım. Kendilerine, itiraz ettikçe bağırıp, çağırdım. Aynı şekilde Genelkurmay Başkanı da onları ikna etmeye çalıştı. 3-4 kez bunları tekrarladım. Benim onlara emir verme yetkim yok ama bir büyük olarak, Hava Kuvvet Komutanı Abidin Ünal'ın isteği üzerine onlara telkinde bulunup, ikna etmeye çalıştım. O sırada, soyadını bilmediğim Ömer isimli bir amiral de oraya geldi. Benim telkinlerim sonuç verdi. İkna oldular. Yeni uçak üsten havalanmadı. Havadakilerin görevleri devam etti. Üsse dönen uçaklar bir daha gönderilmedi. İkna sürecinin ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Sonunda onlar ikna olunca Genelkurmay Başkanı, Başbakan ile görüştü. Bana 'sen burada kal, bunları iyice ikna et' dedi. Daha sonra helikoptere binip, Başbakanlığa gitti. Sabah erken saatlerdi fakat saatin kaç olduğunu bilmiyorum.
Ben üste bir saat daha kaldım. Her şeyden emin olduktan sonra Başbakanlığa helikopter ile gidecektim. Helikoptere bindim ancak havada başka uçak ve helikopterler vardı. Bana havadaki uçaklardan ateş açıldı.Üsse geri döndüm, bir süre sonra üsten helikopterle ayrılmak için teşebbüste bulundum. Bacağımdan yaralandım. Beni yaralayan mermilerin uçaklardan açılan ateş sonucu mu yoksa yerdeki birliklerden mi açıldığını bilmiyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0