AK Parti’li Gençlerden ‘Mursi Protestosu’

AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını protesto etti.Tahıl Pazarı mevkisinde gerçekleştirilen protesto gösterisine katılan gençler, idamlık elbisesi giyerek...

AK Parti’li Gençlerden ‘Mursi Protestosu’
banner98
AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye verilen idam cezasını protesto etti.
Tahıl Pazarı mevkisinde gerçekleştirilen protesto gösterisine katılan gençler, idamlık elbisesi giyerek Mısır mahkemelerinin verdiği kararı sert bir dille kınadılar. Burada bir açıklama yapan AK parti Ordu İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Yurt, Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin, bir darbe girişimi ile iktidardan düşürülmesine sessiz kalan ABD ve batı dünyasının verilen idam cezasına da sessiz kalacağının açıkça belli olduğunu vurguladı.
“İSLAM ALEMİ SESİNİ YÜKSELTMELİ”
İslam aleminin artık kendisine gelmesi ve bu haksızlığa karşı sesini yükseltmesi gerektiğini de vurgulayan Yurt, şöyle konuştu: “Filistin’in efsanevi lideri HAMAS’ın kurucusu Şehit Şeyh Ahmet Yasin’in hafızalarımızdaki ‘Yarabbi ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum’ sözü artık bitmelidir. Ümmet suskunluğunu bozmalı, yapılan haksızlıklara dur demelidir. Mursi’nin haksız bir şekilde idama mahkum edilmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Biz bugün nasıl ki, 12 Eylül darbe yönetiminin adalet olsun diye bir sağdan bir soldan astık diyenleri 30 yıl sonra lanetliyorsak, çok geç olmadan, bugünden itibaren Mısır yönetiminin bu haksız, adaletsiz, idam cezasına karşı tepkimizi yükseltmeli ve lanetlemeliyiz. Şimdi söz bizimdir, Ey Mısır’ın kardeş halkı, her dönem Firavunların oldu. Ama bundan sonra ümmetin uyanışıyla her dönem Yusufların ve Musaların da olacaktır. Biz sizin yanınızdayız, sizinle beraberiz. Allah yardımcımız olsun.”
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0