Ak Parti Iğdir Merkez İlçesi 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Iğdır’da AK Parti’nin ilçe kongreleri devam ediyor.Iğdır merkez ilçesinde tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Kenan Açıkel yeniden seçildi. Iğdır Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye; AK Parti Ankara Milletvekili ve Adalet Komisyon...

Ak Parti Iğdir Merkez İlçesi 5. Olağan Kongresi Yapıldı
banner98
Iğdır’da AK Parti’nin ilçe kongreleri devam ediyor.
Iğdır merkez ilçesinde tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Kenan Açıkel yeniden seçildi. Iğdır Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye; AK Parti Ankara Milletvekili ve Adalet Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, AK Parti Aralık İlçesi Belediye Başkanı Bayram Teksay, AK Parti Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Kurban Kaya, Halfeli Beldesi Belediye Başkanı Reşat Başkale ile çok sayıda partili katıldı. Divan başkanlığını Ferdi Turan’ın yaptığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Kenan Açıkel yeniden başkanlığa seçildi. Kenan Açıkel’ın ardından konuşma yapan AK Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, AK Parti Iğdır merkez ve ilçelerinde hızlı bir şekilde yeni yönetim ve yeni kadrolarla hızla büyümeye devam edildiğini belirtti.
Adalet Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya ise konuşmasında, Türkiye tarihinde liderlik için büyük tartışmalar yaşanmış olduğunu, 12 Eylül öncesi krizler, rahmetli Turgut Özal’ın yaşadıkları, bunların hepsinin liderlik için yapılan tartışmalar olduğunu anımsatarak, kendilerinin anayasa reformu yaparak cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağladıklarını söyledi. Muhalefeti eleştiren İyimaya, “Bugün muhalefet boşluğu var ve bu bizim boşluğumuzdur. Türkiye için bir arızadır bu. Projeleri bırakıp AK Parti’nin hata yapmasını bekliyorlar fakat AK Parti milletle birlikte tarihi yürüyüşe devam etmektedir” dedi.
AK Parti olarak 200 yıldır kronikleşen sorunların üzerine gittiklerini belirten Ahmet İyimaya, “Bugün Alevi açılımı, Kürt sorununun çözümü tamamen büyük bir demokratik cesaretin ve milletin desteğiyle alınan bir karardır. Biz bu sorunları yabancıları karıştırmadan milletimizle çözeceğiz. İçinde milletimizin olmadığı, onay vermediği bir hareketin içinde olmayacağız. Devlet, milletin devletidir ama bir hukuk gücüdür. 2015 seçimleri, bir kader seçimidir. Tarihi seçimdir. Yakın gelecekte AK Parti’ye alternatif oluşturabilecek bir hareket yok. Anayasa, milletle devlet arasındaki toplum sözleşmesidir. 1876’dan beri Türk milleti bir anayasa yapamadı maalesef. Her şeyimiz var ama anayasayı yapamadık. İşte 2015 seçimleri, milletin kaderinin çizileceği seçimlerdir. Eğer torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak bir anayasa yapmalıyız. Bunun için de anayasayı yapabilecek bir siyasi güce ihtiyaç olacak. Bunun için de halkımızın tercihleri çok önemli” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0